Luka Ivanović
45. revija filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije

Dve prve nagrade za film „Putnik“ Luke Ivanovića

Pančevo, Uto, 28/06/2016 - 11:44
Mirjana Marić

PANČEVO - Na 45. reviji filmskog stvaralaštva dece i omladine u organizaciji Centra amaterskog filma Srbije, mladi reditelj iz Pančeva Luka Ivanović, u kategoriji srednjoškolaca, osvojio je dve prve nagrade za film „Putnik“ - za film i najbolju kameru.

Nagrade su uručene 26. juna u Jugoslovenskoj kinoteci, nakon čega su prikazani svi nagrađeni filmovi.

Kako Luka kaže, nagrade mu dosta znače zbog samopouzdanja koje će mu koristiti prilikom snimanja sledećeg filma. „Lepo je znati da je vaš film jedan od najboljih, to daje smisao uloženom trudu i posvećenosti“, rekao je Luka.

Film je osmislio, režirao i montirao Luka Ivanović 2015. godine, sniman je bez ikakvog budžeta, a u njegovoj realizaciji je učestvovalo 15 ljudi. U filmu su glumili Nikola Dolić, Katarina Raić, Milan Filipović, Marko Mišković, Stevan Stanković i Mihajlo Obrenović. Zvuk je snimala Jovana Mrčković. A kao asistenti na setu radili su Milica Perić, Anastasija Ratković, Ivan Rakonjac, Bojan Tanović, Sanja Varsaković i Adam Kovač. Kako Luka ističe, veliku zahvalnost za tehničku podršku duguje Milici Duždević.

Film „Čarli Čaplin“ Luke Ivanovića, koji je nastao u okviru grupe za film Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“, osvojio je treću nagradu.

M. M. VeličkovićMarketing

Najnovije vesti