• Evo šta vas očekuje ove nedelje u Kulturnom centru Pančeva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na programu Kulturnog centra Pančeva u narednih sedam dana publika će moći da uživa u novom domaćem filmu Dušana Kovačevića „Nije loše biti čovek“, izložbi Milorada Ilića „Vreme leta“, Memorijalnom koncertu posvećenom Goranu Mitroviću i u dečijoj pozorišnoj predstavi „Tri praseta“ Pozorišta Pinokio.

    U filmskom programu će se od 9. do 14. decembra naći novo ostvarenje Dušana Kovačevića “Nije loše biti čovek”, u kome glavne uloge tumače Vojin Ćetković, Gordan Kičić, Branka Katić, Andrija Milošević, i drugi.

    Priča prati profesora klavira Milana (Vojin Ćetković) pet godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop zvezda Ranko Beli (Gordan Kičić), nestao pod nerazjašnjenim okolnostima. Milan odlučuje da razreši misteriju i konačno sazna šta se dogodilo s Belim. Ne nalazeći podršku i razumevanje porodice i okoline, Milan razvija prijateljski odnos s psom lutalicom.

    U okviru programa vizuelnih umetnosti, u Foajeu Kulturnog centra, od 10. do 16. decembra možete pogledati izložbu “Vreme leta” Milorada Ilića. Izložba je rađena na osnovu knjige Kako je poletela Srpska Sparta i čine je uvećane arhivske fotografije i dokumenti o životu dr Vladimira Aleksića, rodonačelnika srpskog vazduhoplovstva; o gradnji letelice kojom je poleteo u Pančevu 1909. godine, samo par godina posle Braće Rajt; o njegovom čuvenom Sanatorijumu i uopšte, to su svedočanstva o tom vremenu u Pančevu.

    Takođe, biće izloženo nekoliko projekcija kompjuterske replike aviona dr Aleksića, tj. kompjuterskog 3D modela koji je modelirao Milorad Ilić u Solid Worksu i desetak ilustracija navedenih događaja (iz pomenute knjige), čiji je autor, mlada pančevačka umetnica Maja Ranisavljev. Nosilac ovih projekata je udruženje Pančevački kreativni klub Uzdanica. Projekat je sredstvima s konkursa za kulturu podržao Grad Pančevo.

    U okviru muzičkog programa Kulturnog centra, 8. decembra u 18 sati na repertoaru je Memorijalni koncert posvećen Goranu Mitroviću, doskorašnjem umetničkom direktoru Kulturno-umetničkog društva Abrašević Pančevo i prvaku Nacionalnog ansambla Kolo.

    Prerani odlazak Gorana Mitrovića je veliki udarac za ovu vrstu umetnosti u našoj zemlji, a iza njega su ostali supruga i troje dece, kojima bismo želeli da se odužimo i da im pomognemo u ovim, za njih, teškim momentima. Koncert je humanitarnog tipa, sav prihod ostvaren od prodaje ulaznica namenjen je porodici Gorana Mitrovića.

    Dečija predstava „Tri praseta“ Pozorišta Pinokio Beograd, na programu je 11. decembra u 12 sati. Tri praseta u režiji Borislava Mrkšića su najigranija predstava Pozorišta lutaka Pinokio iz Beograda, nagrađivana na brojnim nacionalnim i međunarodnim festivalima.

    Poznata priča o tri praseta – Mucku, Bucku, Gucku i zlom vuku koji pokušava da im sruši kuće, ali na kraju biva nasamaren. Priča je ispričana uz brojne scenske efekte u kombinaciji glumačke i igre s lutkama. Na značenjskom planu predstava nas uči da nam malo dodatnog truda koji treba uložiti u nešto može doneti mnogo, te da nas, na kraju, može i sačuvati u životu. Refren iz songa o drugarstvu, ljubavi i zajedništvu junaka ove predstave pevale su i pevaće još mnoge generacije: Jedan za sve, za jednog svi, takvi smo mi – neuništivi – poručuju iz Pozorišta.

     

    Na programu Kulturnog centra Pančeva u narednih sedam dana publika će moći da uživa u novom domaćem filmu Dušana Kovačevića „Nije loše biti čovek“, izložbi Milorada Ilića „Vreme leta“, Memorijalnom koncertu posvećenom Goranu Mitroviću i u dečijoj pozorišnoj predstavi „Tri praseta“ Pozorišta Pinokio.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]