Kultura

Filmska kolonija "Deliblatski pesak" uprkos finansijskim teškoćama

Pančevo, Sub, 13/07/2019 - 08:44
Ivana Vlajovic

Filmska kolonija Deliblatski pesak, koja se ove godine održava po 19 put, okupila je 20-ak polaznika Regionalnog centra za talente "Mihajlo Pupin" iz Pančeva. Predviđeno je da do petka bude završeno snimanje i poslednjih scena filma "Legenda o Devojačkom bunaru".

filmska_kolonija_1.jpg

 

Kroz priču o devojci Dostani koja se ubila skočivši u bunar zbog zabranjene ljubavi sa Turčinom, film predstavlja jednu od legendi o nastanku imena Devojački bunar. Kompletni autori ovog kratkog igranog filma su polaznici grupe za film RCT-a "Mihajlo Pupin", uz mentorstvo pančevačkog reditelja Ivana Rakidžića, koji je i osnivač Filmske kolonije.

filmska_kolonija_3.jpg

 

Ovogodišnja Filmska kolonija, prema rečima osnivača, realizovana je u veoma teškim finansijskim uslovima sa polovinom prošlogodišnjih sredstava, uz podršku Grada Pančeva, malih privrednika i u saradnji sa KUD "Abrašević", koji su obezbedili nošnje za potrebe snimanja.

filmska_kolonija_4.jpg

 

Filmska kolonija Deliblatski pesak održava se od 2001. godine, a filmovi "Kolektivno samoubistvo" i "Izgubljeni raj", koji su rađeni tokom prošlogodišnjeg okupljanja, pobrali su brojne nagrade na takmičenjima, pa su očekivanja i ove godine velika.
MarketingNajnovije vesti