Kultura

Filmsko veče „Pozdrav iz kraja“ u Domu kulture „25 maj” u Dolovu

Izvor: 
013info Uto, 06/04/2021 - 14:11U subotu, 10. aprila od 18h do 20 sati, u Domu kulture „25 maj” u Dolovu biće održano filmsko veče u organizaciji udruženja građana Satibara. Tokom ove večeri biće prikazani neki od dosadašnjih radova mladih učesnika na prethodnim programima ovog udruženja, kratki filmovi mladih autora iz regiona i biće najavljene filmske radionice za tinejdžere koje će se održavati u Dolovu od aprila do avgusta 2021. godine.

Filmskoj večeri prethodile su onlajn uvodne radionice videa, filma i digitalnih medija „Pozdrav iz kraja - Dolovo” održane 27. i 28. marta. Nakon ove filmske večeri, 11. aprila,  biće održana i prva filmska radionica u nizu sa tinejdžerima i tinejdžerkama iz Dolova.

Posetioci će imati prilike da vide:

  • Filmove učesnika kinokluba „Moj krupni plan”
  • Filmove nastali tokom filmskog kampa u Turskoj „Voices of Young Eurasia”
  • Film učesnika radionice filma u Banatskoj Dubici
  • Film učesnika radionica „Pozdravi iz kraja - Mirijevo”

Udruženje građana Satibara iz Beograda se bavi podsticanjem nezavisne filmske umetnosti, edukacijom o filmu, radom sa mladima i marginalizovanim grupama putem filmskih radionica, izradom igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih i animiranih filmova. Već 11 godina organizuje MikroFAF festival (međunarodni festival kratkog filma), a od 2017. vodi i Inkluzivni kinoklub Moj krupni plan – namenjen mladima iz različitih socijalnih grupa, koji imaju šansu da se izraze kroz umetnički proces izrade filma.
MarketingNajnovije vesti