Kultura

Filmu o Dolovu nagrada za najbolji turistički film (VIDEO)

Pančevo, Uto, 17/07/2018 - 14:36
Aleksandar Stojković

 

Film „U dolovima ravnice", Bojana Vojnova iz Dolova, proglašen je za najbolji turistički film na drugom Internacionalnom filmskom festivalu „Vrmdža fest", koji je održan 14. jula u sokobanjskom selu Vrmdža.

Iz želje mladih entuzijasta da svoju impresiju i ljubav prema pirodi, tradiciji i kulturi predstave kroz objektiv kamere i podstaknu na razmišljanje o prirodnim i kulturnim bogatstvima sela, proizašlo je, nakon dve godine snimanja, delo „U dolovima ravnice“. Dokumentarni film „U dolovima ravnice“, kao amatersko delo mladih ljudi,predstavljen je putovanjem kroz san mlade devojke koja nas vodi kroz skrivene predele beskrajne ravnice sa mnogo dolova. Motivima iz svog sna devojka-sanjarka islikava platno na kojem predstavlja život malog čoveka na selu, podsećajući nas na običaje, kulturu i tradiciju, na iskonske i prave vrednosti na koje ponekad,namerno ili slučajno, zaboravimo. Tokom filma, glavna akterka nas upoznaje sa lepotama i vrednostima sela, dočaravajući nam otkucaje minulih vremena, ukuse i mirise koje sa ljubavlju neguje i čuva upravo selo. Film kroz jedan novi koncept predstavlja selo kao turističi biser za kojim danas u svetu vlada veliko interesovanje i za kojim traga savremeni čovek već pomalo umoran od  brzog načina života.

Bojan Vojnov, inače master inženjer poljoprivrede, uradio je scenario i režirao ovaj film. Uloge su poverene Aleksandri Dabetić, Živku Novakoviću, Željani Nikolić, Milani Stankovič, Miroslavu Petkoviću, Draganu Traiilovu i Negici Stokić, kameru su radilli Zoran Kompar, Luka Ivanović i Predrag Filipov, a film je montirao Luka Ivanović.

 

bojan_vojnov.jpg


Marketing

Najnovije vesti