Kultura

(FOTO) PRVO VEČE MOONWALK FESTIVALA: Ima nade za pančevačku scenu!

Pančevo, Sub, 18/02/2017 - 10:12
Aleksandar Stojković


Mislim da ni jedan grad u Srbiji nema toliko muzičara u odnosu na broj stanovnika kao Pančevo.  A sigurno je da Pančevo ima ogroman broj mladih koji, osim što su talentovani, i dobro znaju  šta rade.  Prvo veče ovogodišnjeg Moonwalk fetivala je to potvrdilo.

Moonwalk festival je izrastao iz koncerta  „Oliveru u čast“ koji su, do 2016. godine,  priređivali pančevački muzičari u čast prerano preminulog kolege Olivera Mesaroša. Nakon par godina, Oliverova supruga, Neda, zaključila je da bi bilo zanimljivo pružiti mladim, neafirmisanim muzičarima koji sviraju autorsku muziku, priliku da se „pokažu“. I napravila Moonwalk, festival koji se ove godine održava drugi put i to u dvorani Apolo.

img_5017.jpg

 

img_5010.jpg

Prvo veče ovogodinjeg festivala otvorile su sjajnim nastupom Oliverove ćerke, Evgenija i Simona – sastav Ensi In. 

 

img_5056.jpg

 

img_5076.jpg

Usledio je nastup Ade Brkić koja je, iako vrlo mlada pokazala da ume da vlada scenom.

 

img_5128.jpg

Tročlani pop sastav The Sand odsvirao je svoje kompozicije na tri gitare.

 

img_5170.jpg

 

img_5153.jpg

Pikova Dama je pank bend koji je došao iz Beograda.

 

img_5293.jpg

img_5212.jpg

Sindrom je osvojio publiku svojom energijom i dobrim ritmom.

 

img_5375.jpg

Funkcioneri su se skupili specijalno zbog Moonwalk-a, a čine ga poznata lica pančevačke scene, Marina, Borko, Cezar i Đole.

Poslednja grupa koju smo čuli, Projekat je učestvovala i na prošlogodišnjem Moonwalk festivalu. Prošle godine bilu su prilično nepoznati, kao i Buč Kesidi koji je nastupao pre njih, a ove godine pokazali su da su sjajno napredovali, pa su već postali poznati, kako pančevačkoj tako i publici van našeg grada.

 

img_5508.jpg

 

img_5435.jpg

Buč Kesidi je svojom originalnošću osvojio publiku u Apolu. Imamo autorski bend čije kompozicije publika zna! Fenomenalno. Odlična energija, zanimljive kompozicije i neverovatan bubnjar.

 

img_5652.jpg

img_5688.jpg

Projekat je zatvorio prvo veče Moonwalk festivala dozom džeza. Interesantna kombinacija koju čine klarinet, flauta, gitara, bas i bubanj, ispunila je dvoranu Apolo svojim varijacijama na temu  poznatih džez kompozicija kao što su Atumn leaves ili Geršvinov Summertime.  Odlično uklopljen sastav odsvirao nam je i par svojih kompozicija.

 

img_5519.jpg

 

img_5259.jpg

I na kraju šlag na tortu. Publika.  Dvorana je bila solidno popunjena. Svim generacijama. I svi su se odlično zabavljali. Bilo je gromoglasnih aplauza, cike, vriske, skakanja... Atmosfera kakvu svaki muzičar može samo da poželi.

I da, Pančevo ima ogroman broj muzičara. A ima i publiku. A publiku u Pančevu treba znati pokrenuti. Ovi „klinci“ su to sinoć uspeli. 
MarketingNajnovije vesti