• Graditeljsko nasleđe u delima umetnika

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    PANČEVO, 14. maj – U okviru manifestacije „Muzeji Srbije, deset dana, od 10 do 10“,u Narodnom muzeju Pančeva, juče je otvorena izložba „Graditeljsko nasleđe u delima umetnika”, autora Nikole Vlajića, etnologa-savetnika u Zavoda za zaštitu spomenika kulture Pančevo.

     

    Posetioci su imali prilike da se, kroz širok izbor umetničkih dela, koji vremenski pokriva distancu od 200 godina, i priču o pojedinim spomenicima, upoznaju sa lepotom iz prošlosti našeg grada.  
    Prema rečima autora ove izložbe, izborom dela umetnika i tekstovima koji ih nadopunjuju, možemo da dokumentujemo i ukažemo na nasleđe koje nam možda nije dostupno ili koje ne primećujemo.
     

    „Cilj mi je da kroz kratku priču, objasnim i ukažem na detalje, uglavnom nepoznate, da prikažem nešto što niko nije video ili je video samo mali broj ljudi, što i predstavlja motiv svakoga ko pravi izložbu”, rekao je Vlajić.

    „Ako je izložba pronašla put do srca makar jednog posetioca, misija izložbe je u potpunosti ispunjena”, dodao je on.

     

    Posetioci će u Narodnom muzeju, u okviru pratećeg programa  manifestacije, imati priliku da prisustvuju stručnom vođenju ove izložbe, u nedelju,15. maja, u 18h.

     

       

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura