Sa proslave Dana mladih 2016. godine
Kultura

I OVE GODINE PANČEVAČKO KULTURNO LETO: Grad izdvojio milion dinara

Pančevo, Ned, 02/07/2017 - 08:41
Aleksandar Stojković

Grad Pančevo je za organizaciju programa u okviru Pančevačkog kulturnog leta izdvojio milion dinara, Član Gradskog veća zadužen za omladinu i kulturu, Nemanja Rotar, obavestio nas je da će „nosioci" programa biti Dom omladine Pančevu u julu mesecu i Kulturni centar Pančeva u avgustu. Njima će se pridružiti Narodni muzej Pančevo i Gradska biblioteka Pančevo svojim programima. 

Po informacijama koje nam je Rotar u razgovoru dao po pola miliona namenjeno je Domu omladine i Kulturnom centru.

Pitali smo predstavnike Doma omladine, Kulturnog centra, Narodnog muzeja i Gradske biblioteke šta nam spremaju za ovo leto.

Slobodan Dodić, urednik muzičkog programa Doma omladine Pančevo obavestio nas je da će letnji program u Domu početi nakon rekonstrukcije platoa, polovinom jula meseca. 

- Planiramo koncerte afirmisanih bendova, džez i bluz večeri, RnB i hip hop žurke, kao i koncerte lokalnih bendova. Takođe, proslavićemo i Međunarodni dan mladih, a biće i džemovanja, rekao nam je Dodić.

 

O tome šta planira Kulturni centar Pančeva i sa urednikom muzičkog programa Kulturnog centra Pančeva, Slobodanom Tanasijevićem.

- Kulturni centar Pančeva je pripremio program za avgust. Uglavnom će se koncerti održavati na platou ispred KC, a moguće je da će jedan koncert biti i u Svetosavskom domu. Počinjemo 3. avgusta koncertom Vlade i Bajke, sledi Džejms Braun tribjut, Dragoljub Đuričić i Džimi Rodžers, Vojvođanski san, Dinamika mjuzik, Sava Ramjanc kvartet, Ana Brateljević i Milan Berginc, rekao nam je Tanasijević.

 

Od direktora Gradske bibioteke Pančevo Dejana Bosnića saznali smo da će ova ustanova nastaviti sa svojim ciklusom književnog četvrtka i promocijom savremenih autora, a znamo da će gosti biti Vladislava Bajac i Mirko Demić, ovogodišnji dobitnici nagrade „Meša Selimović".

 

Narodni muzej Pančeva će nam ovog leta ponuditi pozorišne predstave u dvorištu muzeja, zanimljive radionice, a pregovara se i u izložbi o Pupinu, Aleksandre Ninković, rekao nam je Miroslav Birclin, vd direktora Narodnog muzeja Pančeva.

 

 

 

 Marketing

Najnovije vesti