• IZLOŽBA „ATELJE“: Tehnika, senzibilitet i poetika ostvarni u umetničkim delima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Gradskoj biblioteci Pančevo, u subotu 14. januara je otvorena izložba pod nazivom “Atelje”.

    Radove su predstavili umetnici koji su svoj put istraživanja u umetnosti započeli u jednom Ateljeu. Među njima su studenti svih nivoa učenja, od početnika pa do mastera i doktoranada. Stariji studenti, koji su i dobitnici vrednih nagrada i stipendija podsticaj su svojim mlađim kolegama da napreduju.

    Maja Lazić, doktorantkinja je vajarstva Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, dobitnica je nagrade “Sreten Stojanović”, dok je Gorana Aća, studentkinja 3. godine na istom fakultetu, odsek grafika, stipendistkinja koja će ovu godinu završiti na Akademiji u Krakovu. Jelena Žigić je na master studijama Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu izložila je grafiku sa kojom je dobila nagradu u Japanu, a ostali mladi umetnici čiji su radovi izloženi su pokazali zavidan nivo u dosadašnjem radu. Njihova energija i talenat spontano su stvorili jednu novu zajednicu, vrednu pažnje i negovanja.  

    Radovi na ovoj izložbi su različitih tehnika, senzibiliteta i poetika ostvarenih u slikama, crtežima, grafikama, keramici i skulpturi, kao i u tkanju gošće izložbe Miroslave Vukomanović, što je više nego dobar razlog da publika poseti ovaj događaj u izložbenom prostoru Gradske biblioteke Pančevo. Izložba će biti otvorena do 7. februara.

    Mentori mladih umetnika bili su vajarka Svetlana Karović Deranić i slikar Zoran Deranić.


     

     

    U Gradskoj biblioteci Pančevo, u subotu 14. januara je otvorena izložba pod nazivom “Atelje”.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]