• Izložba mladih talentovanih Pančevki

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Izložbom „Linije i oblik: počeci” Milice Krstić, Jelene Stojanović i Ivane Nedeljković, koja je održana u četvrtak, 24. avgusta u Domu omladine Pančevo, počeo je zvanični program trećeg „FreeDom Art Festivala“.

    Iako ovaj spoj deluje neobično jer se autorke bave različitim medijima, linija koja ih povezuje su radionice koje realizuje Dom omladine Pančevo Milica Krstić i Jelena Stojanović su polaznice Škole crtanja Doma omladine, dok je Ivana Nedeljković dve godine član Foto kluba iste ustanove, kao i fotoreporterka omladinskog časopisa Draft.

    – U foto klubu, koji vodi Aleksandar Stojković, sam dve godine. Njegovi saveti su mi dosta pomogli, a takođe sugestije i kritike, pozitivne i negativne, jer mislim da je to jedini način da napredujem. Mnogo je značajno imati nekoga ko će vas usmeravati. Nije potrebna samo pohvala. Cenim svačije mišljenje, ali je reč stručnjaka veoma važna. Jer on  može da ti kaže da li je nešto dobro ili ne valja i kako je najbolje nešto uraditi – rekla je mlada fotografkinja, Ivana Nedeljković.

    Ona je takođe istakla da je sama ideja Foto kluba odlična jer predstavlja priliku onima koji vole fotografiju i žele nešto više da nauče o njoj imaju priliku da to i ostvare.

    Grafička dizajnerka Milica Krstić se predstavila svojim skulpturama i analognom fotografijom kojem se bavila pre par godina.

    – Analogne fotografije su rađene SMENOM 8. U pitanju je dupla ekspozicija, gde ide slika preko slike. A skulpture su nastale u Otvorenom ateljeu Ivane Rakidžić Krumes, koji se nalazio u Kulturnom centru Pančeva. Moja veza sa Domom omladine se ogleda u pohađanju radionice linoreza, koja je nedavno završena i koja mi se jako dopala – rekla je Milica Krstić.

    Najmlađa autorka, Jelena Stojanović je dve godine unazad u Školi crtanja Doma omladine i ovom prilikom predstavila je svoje crteže i ilustracije.

    – Crtam od malena i plan mi je da nastavim da se bavim crtanjem ilustracija i stripova – rekla nam je Jelena.

    Radovi su izloženi u galerijskom prostoru Doma omladine. 

    Izložbom „Linije i oblik: počeci” Milice Krstić, Jelene Stojanović i Ivane Nedeljković koja je održana u četvrtak, 24. avgusta u Domu omladine Pančevo počeo je zvanični program trećeg „FreeDom Art Festivala“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura