Ivana Orlović Kranjc,dobitnica nagrade u kategoriji makro fotografije
XIII Međunarodni festival podvodnog filma i fotografije

Izložba podvodnih fotografija

Pančevo, Sre, 23/03/2016 - 12:59
Jelena Katana

Povodom Svetskog dana voda, u utorak, 22. marta, u foajeu Kulturnog centra Pančevo, otvorena je izložba podvodne fotografije.

Ovom izložbom počeo je XIII Međunarodni festival podvodnog filma i fotografije, koji se, već tradicionalno, održava u Pančevu. 

U okviru izložbe, posetioci će imati priliku da pogledaju egzotične fotografije morskih i okeanskih dubina, profesionalnih i amaterskih autora iz zemlje i inostranstva. Tokom festivalskog programa, u izabinskom prostoru Kulturnog centra, prva tri dana Festivala biće prikazivani filmovi, od 20 časova. 

Na svečanom otvaranju izložbe, nagrađeni su i predstavnici podvodne forografije, za najbolje podvodne fotografije u različitim kategorijama. 

- Ja sam mlada nada podvodne fotografije, tako su me predstavili malopre na dodeli nagrada. To je za mene komično, što malo zbog staža, što malo zbog godina. Međutim, podvodnom fotografijom se bavim godinu dana, a ronjenjem nešto duže. Ipak, za tih godinu dana, imam zadovoljstvo da kažem da sam dobila prvu nagradu u kategoriji riba. To je više dokaz mog entuzijazma, nego znanja i umeća. Ja sam potpuni amater, imala sam jeftini aparat, i sa njim uspela sam da dobijem fotografiju, koja je pobedila na takmičenju, protiv skupih aparata. Uvek je uzbuđenje, ima šta da se vidi, i uvek su prelepe fotografije. U Egiptu sam videla delfine, i to mi je najlepši doživljaj u životu. Da se nisam uplašila, i bila previše uzbuđena, napravila bih dobre fotografije - kroz smeh rekla je Ana Mijalković, dobitnica najbolje fotografije u kategoriji riba. 

 Marketing

Najnovije vesti