Tribina

Javna rasprava u Gradskoj biblioteci Pančevo

Izvor: 
Mreža kreativnih ljudi Sub, 05/09/2015 - 20:38

U ponedeljak, 7. septembra 2015. godine, u 11 časova, u Gradskoj biblioteci Pančevo održaće se rasprava na temu: "Nabavna politika biblioteka i sprovođenje otkupa publikacija za biblioteke Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije", koju organizuju redakcija naučnog časopisa za teoriju i praksu bibliotekarstva "Čitalište", i Udruženje profesionalnih izdavača Srbije.

Za okruglim stolom naći će se predstavnici Ministarstva kulture i informisanja, Komisije za otkup publikacija, Narodne biblioteke Srbije, Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, bibliotekara, izdavača, lokalne javne uprave, kao i novinari kulturnih rubrika medijskih kuća u Srbiji.

Neposredan povod za susret stručnjaka i praktičara u ovoj oblasti je nedavno završeni otkup publikacija za biblioteke Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i reakcije bibliotekara, autora i izdavača koji imaju primedbe na proceduru, ishod rada Komisije za izbor izdanja ili kvalitet odabranih knjiga u pojedinim bibliotekama.

Dnevni red, program i imena učesnika i više informacija pronađite na www.citaliste.com.

 MarketingNajnovije vesti