• Jazz na otvorenom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Večeras, od 21 sat, na platou ispred Kulturnog centra Pančeva (i Muzičke škole), pančevačka publika imaće priliku da vidi (i čuje) A Night For Lady Day – Tribute to Billie Holiday.

    U programu će učestvovati sedam beogradskih jazz pevačica kojima je ova velika američka jazz diva bila jedan od uzora, kao i specijalna gošća Suzana Petričević, glumica Narodnog pozorišta, koja će ovom prilikom izvesti delove iz svoje predstave posvećene Billie Holiday. Publika će moći da uživa u vokalnim interpretacijama Jelene Jovović, Sanje Marković,Katarine Kačunković, Bobane Đorđević, Ljiljane Sađil, Irene Blagojević i Ksenije Kočetove, kao i u muziciranju Predraga Revišina (saksofon), Vladana Protića (truba), Milovana Paunovića (klavir), Gorana Potića (gitara), Milosa Čolovića (kontrabas) i Luke Jovičića(bubanj).

    Billie Holiday je rođena7. aprila 1915. i za sve ljubitelje jazz-a ostala je do dana današnjeg legenda jednog muzičkog pravca i jednog specifičnog trenutka u svetskoj muzičkoj istoriji. Američka jazz pevačica i tekstopisac Billie Holiday, poznata i pod nadimkom Ledi Dej, smatra se jednom od najuticajnijih pevačica ne samo na jazz već i na pop muziku. Posebno je prepoznatljiva po ličnom i intimnom načinu interpretiranja pesama, a nekoliko njenih pesama čiji je i sama autor podiglo je jazz standarde na viši nivo. Pesme poput „God Bless the Child“, „Don’t Explain“, „Fine and Mellow,“ i „Lady Sings the Blues“ danas su ove pesme od ljubitelja jazza ali i drugih tek površnih slušalaca doživljene kao pravi klasici bez kojih istorija muzike nikada ne bi mogla biti ista.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]