Foto: Privatna arhiva
Violinista Đorđe Grba nastupao na prestižnom koncertu na Tašu

Jedinstven je osećaj svirati pred mnogo ljudi

Pančevo, Pet, 02/09/2016 - 12:00
Mirjana MarićPANČEVO, 2. septembar  Na koncertu klasične muzike koji je izvodila Regionalna dečja filharmonija, u okviru manifestacije „Noć muzike”, koji je održan 26. avgusta na Tašmajdanu, nastupilo je više pančevačkih muzičara. Jedan od njih je četrnaestogodišnji Đorđe Grba, učenik Muzičke škole „Jovan Bandur” u Pančevu. 

Ovaj talentovani mladić počeo je da svira violinu sa pet godina, a sada pohađa drugi razred Muzičke škole, u klasi profesorke Sanele Blagojević. Tokom školovanja učestvovao je na mnogobrojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu i ostvario značajne rezultate. Dobitnik je Laureata na takmičenju u Muzičkoj školi „Konjović", prve nagrade na međunarodnom takmičenju Stringfest u Sremskoj Mitrovici, čak četiri puta, laureata na Međunarodnom takmičenju u Temišvaru, prve nagrade na Međunarodnom takmičenju u Trstu, druge nagrade na Međunarodnom takmičenju u Nišu, prve nagrade na Republičkom takmičenju u Beogradu i laureata na Školskim takmičenjima nekoliko puta.  

Đorđe Grba je više puta učestvovao na koncertima kako u Pančevu, tako i u Beogradu. Kao najmlađi solista u istoriji Muzičke škole „Jovan Bandur” nastupio je na velikom koncertu sa orkestrom povodom 60 godina od osnivanja ove ustanove.

– Rezultati koje sam do sada ostvario bili su povod da me prof. Danijela Bajić, umetnički rukovodilac Dečje filharmonije pozove da budem član ovog orkestra, što sam sa velikim oduševljenjem i prihvatio – rekao je Đorđe.

 On je istakao da, iako mu nije prvi put da svira u orkestru, ovaj događaj je ostavio veliki utisak na njega, jer je sarađivao sa velikim brojem dece muzičara i čuvenim dirigentom Bojanom Suđićem. 

– Jedinstven je osećaj svirati pred mnogobrojnom i divnom publikom – naglasio je Đorđe. 
MarketingNajnovije vesti