• КAČAREVO: Jubilarna „Žaoka” bila preplavljena emocijama u znak sećanja na Zorana T. Popovića

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Jubilarni deseti kačarevački Festival humora i satire „Žaoka” završen je u petak, 25. novembra, u večeri koja je bila namenjena humoru za odrasle.

    Tom prilikom je u dupke punoj Svečanoj sali Mesne zajednice Кačarevo veći deo vremena bio posvećen Zoranu T. Popoviću, koji je nakon godina plodonosnog stvaralaštva, preminuo u avgustu. Ovaj poznati pančevački aforističar godinama je radio u lokalnom Domu kulture, a bio je i utemeljivač pomenutog festivala humora i satire.

    Program je najavila direktorka kačarevačke ustanove Veronika Кerekeš Stefanovski, a otvorila ga Marija Jević, zadužena za kulturu u Gradskom veću Grada Pančeva, koji je već dugo glavni pokrovitelj „Žaoke”.

    Nastavilo se sećanjem na Popovića, kada je petoro aforističara – Dragutin Minić Кarlo, Aleksandar Čotrić, Bojan Ljubenović, Senka Pavlović i Slobodan Simić – iznelo svoja iskustva u radu i druženju sa višestruko nagrađivanim pančevačkim umetnikom. Potom je promovisana i njegova knjiga „Post skriptum“ u kojoj je sadržano oko 500 stotina dosad neobjavljenih aforizama pančevačkog majstora kratke forme.

    Nakon kraće pauze i nastupa harfistkinje Emilije Đorđević, gosti su čitali svoje aforizme na temu sporta, a većina se odnosila na tekuće svetsko prvenstvo u fudbalu i učešće reprezentacije Srbije na njemu.

    Pre toga je u sredu, 23. novembra, na istom mestu priređena „Mala žaoka” namenjena deci, kada su, pored otvaranja izložbe nagrađenih dečjih radova, dobitnicima dodeljena priznanja za radove takođe na temu fudbala, među njima i onog pod nazivom „Zoran T. Popović”.

    Nakon toga, usledili su nastupi aforističara Aleksandra Čotrića, Aleksandre Filipović i Rada Đergovića, a decu je lepo zabavio i klovn.

    Jubilarni deseti kačarevački Festival humora i satire „Žaoka” završen je u petak, 25. novembra, u večeri koja je bila namenjena humoru za odrasle.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]