Foto: Vardar Kačarevo
Kultura

KAČAREVO: Veče aforizama sa Zoranom T. Popovićem

Izvor: 
Ivana Jaćimovski Sub, 27/02/2016 - 10:39
KAČAREVO - Dobitnik nagrade Radoje Domanović, Zoran T. Popović,  je 26. februara zabavio Kačarevce čitajući aforizme iz  najbolje knjige u srpskoj satiri, Daće Bog, ako Bog da.  u Mesnoj zajednici u Kačarevu.

Daće Bog, ako Bog da“ je tematski složena knjiga koju je Popović objavio prošle godine i ima nekoliko oblasti koje dominiraju – politika, socijala, sport, književnost, ljubav, religija, crkva, pravoslavlje, kao i aforizmi u prvom licu koje on najviše voli. Zoranova inspiracija je zapravo sve ono što nas svakodnevno opterećuje.

,,Aforizme u prvom licu čitaoci prihvataju kao da se to njima dešava“ – smatra Zoran T. Popović.

Dobitnik prestižnog priznanja je definisao aforizme kao kratki iskaz u jednoj ili dve rečenice koji teži da bude ironičan, paradoksalan.

Publika se ove večeri nasmejala mnogim aforizmima koje je Zoran pročitao iz najbolje knjige u srpskoj satiri, a neki od njih su: ,,Kad bih nekim čudom sreo Boga, postavio bih mu samo jedno pitanje: Bože ima li te?“, ,,Ja sam božićni post počeo još letos, jer mi to dozvoljavaju finansijske mogućnosti“.

Popović je tokom čitanja brojnih aforizama izdvojio i njemu omiljeni: ,,Komunisti su se prerušili u demokrate, ali varka nije uspela. Narod ih je prepoznao i opet glasao za njih“.

Njemu najdraži aforizmi, koje je napisao, su za decu i roditelje Kad porastem biću velik, zbirka za koju je nagrađivan više puta. Iako mu je najdraža knjige za decu i roditelje, Popović smatra da mu je knjiga Daće Bog, ako Bog da na književnom nivou najbolja.

I. Jaćimovski


Marketing

Najnovije vesti