Kultura

Konkurs za zbornik "Rukopisi 40"

Pančevo, Pon, 09/01/2017 - 15:44
Mirjana Marić Veličković

Dom omladine Pančevo poziva sve zainteresovane mlade autore da pošalju radove na ovogodišnji, 40. po redu konkurs za Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora eks-Ju – „Rukopisi 40“.

Konkurs će biti otvoren do 20. februara 2017. godine, a pravo učešća imaju devojke i mladići od 15 do 30 godina koji pišu na jezicima bivših eks-Ju republika i jezicima nacionalnih manjina.

Treba poslati do 3 pesme i / ili 3 kratke priče: pesme dužine do 2, a priče do 3 kucane strane (dakle, do 7 000 karaktera, veličina fonta 12), potpisane punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom, brojem telefona i i-mejlom (u fajlu sa radovima i u ,,telu" e-mejla!) na: [email protected] ili Dom omladine, Svetog Save 10, 26 000 Pančevo, Srbija (sa naznakom ,,za Rukopise 40”).

Nije obavezno slati na obe adrese, već po izboru, običnom poštom ili elektronskom, a prednost je na elektronskoj pošti.

Mole se autori da poštuju pravila konkursa i rok za slanje radova!

,,Rukopisi 40″ će izaći iz štampe početkom maja tekuće godine, a krajem maja meseca planirana je i promocija u Pančevu, odnosno dvodnevni festival. Autorima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore koji ne budu bili u mogućnosti da dođu na promociju Zbornika, primerci će biti poslati poštom.Marketing

Najnovije vesti