Ilustracija: Abrašević u KCP/013info
Kultura

KOSOVSKA MITROVICA: Veliki uspeh pančevačkog „Abraševića" na Saboru kulturnog stvaralaštva Srbije

Pančevo, Pon, 19/06/2017 - 18:49
Aleksandar Stojković

Orkestar KUD „Abrašević“ iz Pančeva je proglašen najboljim orkestrom, a prvi anasambl ovog kulturno-umetničkog društva dobio je drugu nagradu na 23. Saboru kulturnog stvaralaštva Srbije koje je od 14. do 19. juna održan u Kosovskoj Mitrovici. Sabor se tradicionalno održava u Kosovskoj Mitrovici uoči Vidovdana.

 „Abrašević“ je nagrade osvojio u konkurenciji KUD “Đurđevdansko kolo” iz Podgorice, KUD “Radost” sa Voždovca, KUD “Prvi Partizan” iz Užica, KUD Doma kulture iz Pirota, KUD “Abrašević” iz Pančeva i KUD “Panče Pešev” iz Kumanova.

Trideset članova KUD „Abrašević“ je u Kosovskoj Mitrovici boravilo od 16. do 18. juna. Bili su smešteni u Studenstskom domu medicinskog fakulteta. Mi smo razgovarali sa Lelom Stojnov, predsednicom KUD-a koja nije krila oduševljenje boravkom na Kosovu i Metohiji.

- Kao da sam se vratila mnogo godina u nazad kada sam sa „Abraševićem“ bila na otvaranju Univerzijade, gde smo se svi, ljudi sa raznih strana, družili, pevali. Meštani Mitrovice su velike patriote, jako poštuju srpsku tradiciju i kulturu. Atmosfera je bila sjajna i drago nam je da smo to doživeli, istakla je Lela Stojnov.

Predednica „Abraševića“ nije propustila priliku da se zahvali gradonačelniku Pančeva i Gradskoj upravi koja je ovom društvu obezbedila prevoz autobusom do Kosovske Mitrovice, kao i Pančevcu iz Kosovske Mitrovice, Armendu Hotiju, koji im je pomogao da odu na Sabor.

Organizator Sabora kulturnog stvaralaštva Srbije bio je Kulturni centar „Dragica Žarković“, pod pokroviteljstvom Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica. Marketing

Najnovije vesti