• „Kovači“ Pančevca Miloša Nikolića na Festivalu komedije u Bukureštu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na sceni Letnjeg pozorišta Herastrau na periferiji Bukurešta održava se festival pozorišne komedije, na kome učestvuje i pozorište Komedija iz Bukurešta (Teatrul de Comedie) 26. avgusta, s komedijom Miloša Nikolića “Kovači“. (“Fierarii” na rumunskom).

    Predstava je na repertoru Pozorišta Komedija treću godinu  i jedna je najigranijih predstava u pozorištima Rumunije. Gostovala je, do pojave korone, širom Rumunije, ali i u Parizu, Briselu, Londonu. Samo u Londonu, imala je 1.200 gledalaca. Predstavu je režirao najveći rumunski reditelj pozorišnih komedija Horaciju Majalele, a u njoj igraju, sam Horaciju Malajele, pa Maja Morgenštern, inače direktor Jevrejskog pozorišta u Bukureštu, dobitnica evropske filmske nagrade za glumu, kao i Đorđe Mihaica, direktor pozorišta Komedija i Valentin Teodosiju i Mirča Rusu, u alternaciji.

    Do sada, ova predstava je, do nevolje s koronom, odigrana oko 50 puta.

    Horaciju Malajele je prvi put postavio „Kovače“ pre više od dvadeset godina na sceni velikog bukureštanskog pozorišta NOTARA, pod naslovom „Glavom o nakovanj“ (CU CAPU` DE NICOVALA), zatim u pozorištu Ariel iz grada Rmniku Vlča (Ramnicu Valcea) pod naslovom “Između čekića i nakovnja“ (“INTRE CIOCAN SI NICOVALA”). Ova predstavu u Pozorištu Komedija u Bukureštu je treća njegova inscenacija „Kovača“.

    U Rumuniji „Kovači“ su se igrali i u pozorištu grada Buzau,  kao i u pozorištu grada Sveti Đorđe (Sfantu George) i u Temišvaru, u Nemačkom državnom pozorištu ( na nemačkom) i u Srpskom pozorišnom studiju, na srpskom.

     

     

    Na sceni Letnjeg pozorišta Herastrau na periferiji Bukurešta održava se festival pozorišne komedije, na kome učestvuje i pozorište Komedija iz Bukurešta (Teatrul de Comedie) 26. avgusta, s komedijom Miloša Nikolića “Kovači“. (“Fierarii” na rumunskom)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura