• „Krilate pesme i prijatelji” – veče druženja i uživanja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO – Da je pravo prijateljstvo najlepša stvar koja ljudima može da se dogodi u životu još jednom je potvrđeno, i to na veoma lep i kreativan način.  Prijateljstvo i međusobna podrška tri dame, književnica Vanje Radmanović, Gordane Vlajić i Milosave Pavlović, koje traje još od gimnazijskih dana zasijalo je u pravom smislu te reči kada su na književnoj večeri, smenjujući se jedna za drugom izgovarale stihove svojih pesama.

    Veče „Krilate pesme i prijatelji”, koje je bilo organizovano u Narodnom muzeju Pančevo, u petak 12. februara, pokazalo je da poezija živi, i da ima onih koji znaju da cene pravu umetnost i prave vrednosti.

    Dugodišnje druženje i saradnja dovela je do toga da ove tri dame požele da nastupaju zajedno.

    „Vanja Radmanovic, Goradana Vlajić i ja se družimo od gimanzijskih dana, od tada i pišemo. Objavile smo dosta knjiga i međusobno se podržavamo u svom tom književnom radu. Godinama je to spontano dovelo do toga poželimo da imamo zajednički nastup”, rekla je Milosava Pavlović i dodala:

    „To smo ostvarile prvi put prošle godine, i za ovih godinu dana imale smo brojne zajedničke nastupe i ispostavilo se da publika odlično reaguje na taj naš nastup u smislu što je to dinamično jer se razlikujemo po stilu, po načinu pisanja, i u načinu kako govorimo svoju poeziju. Pošto se smenjujemo sve tri, onda je to zanimljivo, nije dosadno i shvatile smo da na taj način možemo da privučemo širu publiku u odnosu na onu koja se smatra ljubiteljima lepe reči”, rekla je Milosava.

    Književno veče “Krilate pesme i prijatelji” organizovano je povodom Svetog Valentina i Svetog Trifuna.

    „Zapravo smo samo trazile povod zašto bi se govorila poezija u Pančevu, u suštini sve te neke priče i sva ta brujanja, da ljudi ne vole poeziju se uvek demantuju na ovakvim večerima“, rekla je Gordana Vlajić, dobitnica povelje „Blagodarje“ za ukupan doprinos kulturi, koje dodeljuje Udruženje književnika Srbije.

    Projekat „Krilate pesme i prijatelji“ počeo je pre godinu dana i u toku prethodne godine ove tri književnice su bile veoma angažovane u njegovoj promociji nastupajući širom Srbije i u Makedoniji.

    „Naš cilj je da ove godine nastavimo s ovim projektom, i takođe da ga proširimo van granica Srbije. Imamo velike planove, razgovarale smo o Pragu, o Švajcarskoj, možda čak i o Švedskoj. Videćemo šta će se sve od toga svega ostvariti“, rekla je Vanja Radmanović, ovogodišnja dobitnica nagrade „Milan Rakić“ za knjigu poezije „Rajski kavez“.

    Veče u muzeju obeležilo je i otvaranje izložbe fotografija pod nazvom DVA. Autori fotografija su multimedijalni umetnik Nemanja Vorkapić i muzičar Bogdan Zdjelar. Različiti koliko i njihove fotografije, mladi umetnici imaju želju da uvuku publiku u svet dualnosti i prikažu svoja dva dijametralno različita pogleda na ljudsko telo. Nemanja je takođe predstavio i instalaciju “Kad zatvorim oči vidim bolje”, a cela atmosfera upotpunjena je muzikom harfistkinje Sare Vlajić.

    M. M. Veličković

    Da je pravo prijateljstvo najlepša stvar koja ljudima može da se dogodi u životu još jednom je potvrđeno, i to na veoma lep i kreativan način.  Prijateljstvo i međusobna podrška tri dame, književnica Vanje Radmanović, Gordane Vlajić i Milosave Pavlović, koje traje još od gimnazijskih dana zasijalo je u pravom smislu te reči kada su na književnoj večeri, smenjujući se jedna za drugom izgovarale stihove svojih pesama.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura