Kultura

Milion i po iz gradske kase za kulturno leto u Pančevu

Pančevo, Čet, 30/06/2016 - 01:26
Mirjana Marić Veličković

PANČEVO. 29. jun - Program Pančevačkog kulturnog leta jul-avgust 2016 predstavljen je sredu, 29. juna, u Gradskoj upravi. Ove godine Grad Pančevo organizuje letnji programu saradnji sa Kulturnim centrom Pančeva, Domom omladine Pančevo, Gradskom bibliotekom Pančevo i Narodnim muzejem Pančevo.

Na konferenciji za novinare su se obratili član Gradskog veća zadužen za kulturu i omladinu, Nemanja Rotar, urednik muzičkog programa Kulturnog centra, Slobodan Tanasijević, urednik muzičkog programa Doma omladine, Slobodan Dodić, PR Narodnog muzeja Vanja Radenković i direktor Gradske biblioteke, Dejan Bosnić. Član Gradskog veća Nemanja Rotar rekao je da je Pančevačko kulturno leto tradicija u našem gradu, zbog čega je nakon stupanja na funkciju većnika od postojećeg dela budžeta Grada za 2016. godinu namenjenog za kulturu izvršio preraspodelu postojećih sredstava kako bi se i ove godine održao letnji kulturni program, istakavši da su njegovi dalji planovi mnogo ambiciozniji, i kada je reč o programu i o budžetu za oblast kulture.

„Ove godine izdvojeno je milion i po dinara za letnji program. On je bogat i raznovrsan, a moja ideja je da sledeće godine udvostručimo ovaj budžet i da još spektakularnije izvođače dovedemo u naš grad, dakle da Grad dovodi najbolje i najpoznatije grupe, a ne da moramo da čekamo da to urade neke privatne inicijative, već da Grad u tome prednjači”, rekao je Rotar. Prema njegovim rečima, ideja je da Pančevci imaju priliku da u svom gradu slušaju dobru muziku, posete neku izložbu, odu na književno veče ili pogledaju dobar film.

„Svedoci smo da u gradu Pančevu sve institucije kulture zajednički deluju, da postoji to prožimanje i umrežavanje koje kod nas odavno funkcioniše, tako da i kod realizacije programa postoji neprestana saradnja na više planova, od tehničkih detalja pa do osmišljavanja zajedničkih programa”, poručio je gradski većnik.

kulturno-leto-2016-1.jpg


Marketing

Najnovije vesti