Foto: Muzička škola "Jovan Bandur"
Kultura

MUZIČKA ŠKOLA: Trideset priznanja za talentovane pančevačke muzičare

Izvor: 
Muzička škola Pon, 13/03/2017 - 15:28

Učenici osnovne i srednje Muzičke škole „Jovan Bandur“, u prethodnom periodu bili su veoma aktivni na takmičenjima i ostvarili su odlične rezultate.

14. Internacionalno takmičenje „Davorin Jenko“ u Beogradu održano je u više takmičarskih disciplina. Klaviristi su se takmičili krajem januara, a 6-12. marta nastupali su učenici na duvačkim instrumentima i u disciplini kamerne muzike. Muzičku školu "Jovan Bandur" na klavirističkom delu takmičenja predstavljale su srednjoškolke Iva Vukić (klasa spec. Marija Ligeti Balint) i Anastasija Živković (klasa mr Gabriela Dinić). Obe su, u svojim kategorijama, osvojile III nagradu.

U disciplinama duvačkih instrumenata i kamerne muzike, upravo je završeno takmičenje, a najuspešniji učenici Muzičke škole su bili oboistkinja Aleksandra Kinđić (klasa Marija Nikolić) koja je nastupila u dve (starosne) kategorije i u obe sa maksimalnim brojem poena, osvojila titulu laureata.

Titulu laureata, poneo je i klarinetista Dositej Novaković (klasa Šamu Kiš), dok su prve nagrade osvojili još učenici osnovne škole Nikola Stojinov, truba (klasa Konstantin Sotirovski), fagotista Dimitrije Pavlov (klasa mr Nenad Mirić) i kamerni sastav  iz iste klase „Bim i Bum Plus“ koji čine fagotisti Robert Balint, Dimitrije Pavlov i klaviristkinja Andrea Kiš. 

Druge nagrade na takmičenju osvojili su Ivona Jović, klarinet (klasa Šamu Kiš), a iz klase Marije Nikolić učenice oboe Marina Lukjanović, Sofija Mijatović i Marija Popović, učenik trube Dušan Paskoski (klasa Konstantin Sotirovski) i  srednjoškolski kamerni sastav „Trskaši“ iz klase Nenada Mirića, a koji čine Dositej Novaković (klarinet),Teodora Bagaš (oboa) i Darjan Novinić, fagot.

Treću nagradu osvojila je Teodora Bagaš, oboa (klasa Marija Nikolić), a pohvalu Aleksandra Spasovski, flautistkinja (klasa Dušanka Abramović). Na ovom značajnom takmičenju ostvareno je 3 titule laureata, 3 prve nagrade, šest drugih nagrada, 3 treće nagrade i jedna pohvala.

Na 15. Takmičenju mladih solfeđista, koje je održano 10. i 11. marta 2017. u Požarevcu, u disciplini solfeđo i teorija muzike, predstavljali su:

-    učenik osnovne škole Miloš Kepčija koji je osvojio prvu nagradu sa maksimalnih 100 poena (jedini u svojoj kategoriji) iz klase Ivane Jaćimović Jovanovski

-    učenici srednje škole iz klase prof. Mirne Milevski u disicplini solfeđo koji su osvojili 4 prve nagrade – Teodora Ilić, David Mesaroš, Nina Đokić, Đorđe Grba i jednu treću nagradu koju je osvojio Sebastian Bogdan

-    učenici srednje škole iz klase prof. Branimira Đokića u disciplini teorija muzike koji su osvojili 3 prve i jednu nagradu. Prve nagrade osvojili su Teodora Ilić, David Mesaroš i Olgica Milosavljev, a drugu nagradu Marijana Gavranović

Ukupno je osvojeno osam prvih, jedna druga i jedna treća nagrada.

10. Međunarodni festival „Izvorske kapi“ Aranđelovac, još uvek traje, ali su takmičari iz Muzičke škole završili učešće u disciplinama klavir i harmonika.

U disciplini klavir nastupile su učenice osnovne škole iz klase prof. mr Jelene Popović  - prvoplasirana u svojoj kategoriji je učenica Nevena Gavranović, a drugu nagradu osvojila je Mina Korać. Iz klase spec. prof. Marije Ligeti Balint, nastupala je srednjoškolka Iva Vukić i osvojila prvu nagradu.

Učenici harmonike Luka Radojčić i Filip Caran, obojica iz klase prof. Ramone Dimitrijević Balać, osvojili su prve nagrade.

Ukupno osvojeno četiri prve i jedna druga nagrada.


MarketingNajnovije vesti