Foto: KUD "Stanko Paunović"
Kultura

MUZIČKI FESTIVAL DECE VOJVODINE: Paunoviću zlato i tri specijalne nagrade

Pančevo, Sre, 31/05/2017 - 11:34
Mirjana Marić

U nedelju, 28. maja 2017. godine Bačkoj Topoli, održan je 56. Muzički festival dece Vojvodine u organizaciji Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine. Predstavilo se 30 dečijih ansambala uzrasta od 7 do 15 godina, koji su pravo  učešća u programu završne pokrajinske manifestacije ostvarili uspešnim nastupima na gradskim i regionalnim smotrama. Učesnici su bili podeljeni u dve takmičarske kategorije, nižih i viših razreda.

Izuzetno uspešno predstavljanje na ovoj najznačajnijoj manifestaciji dečijeg folklornog stvaralaštva, ostvarili su dečiji ansambli KUD-a „Stanko Paunović“ NIS-RNP Pančevo.

Dečiji ansambl nižih razreda izveo je Igre Srba iz Bele Krajine, u muzičkom aranžmanu Zdravka Ranisavljevića i koreografiji Dejana Trifunovića. Ansambl je nagrađen zlatnom plaketom i specijalnim nagradama za rekonstrukciju narodne nošnje i za istraživački rad. 

Dečiji ansambl viših razreda izveo je Vlaške igre iz okoline Negotina-sela Kobišnice, u muzičkom aranžmanu Zdravka Ranisavljevića i koreografiji Dejana Trifunovića. Ansambl je nagrađen zlatnom plaketom i specijalnom nagradom za najbolji igrački ansambl.

Dečiji ansambl viših razreda predstavljaće grad Pančevo i AP Vojvodinu na Smotri dečijih folklornih ansambala Srbije u Valjevu 17. juna 2017. godine.

Foto: Foto: KUD "Stanko Paunović"
bela_krajina_danr_3.jpg


Marketing

Najnovije vesti