• Muzički program FreeDom Art Festivala

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    FreeDom Art festival počeće u nedelju, 23. avgusta u 19 časova, simboličkim okupljanjem na Trgu slobode u Pančevu i koncertnim nastupom mešovitog kamernog hora „Smilje” koji čine pripadnici dnevnih centara i klubova Gerontološkog centra Beograd. Reč je o jedinstvenom horu koji od 40tak članova kluba za starije, koji će prvi put u Pančevu predstaviti raznovrsan repertoar: od partizanskih pesama i svečanih horskih arija do šlagera kojima su već nastupali po Srbiji i izazvali oduševljenje među publikom.

    Muzički program nastaviće se u sredu, 26. avgusta u 23 časa, nakon projekcija srpskih garažnih filmova, kada je na repertoaru garažni koncert benda „The Loop“, koji predvodi reditelj Milutin Petrović.

    Vikend FreeDom Art Festivala je rezervisan za specijalne muzičke programe. U petak, 28. avgusta, od 21 čas, na Glavnoj bini ispred Doma omladine Pančevo nastupaju poznata imena domaće muzičke scene – „Ničim izazvan“, sastav koji mnogi opisuju kao jedno od najvećih osveženja domaće scene u poslednjih nekoliko godina, „Stereo banana“ – za koje kažu da su kosmička energija koja menja svest iz fundamenta i „Zoster“ – grupa čiji rege zvuci šalju poruke mira, tolerancije, afirmacije, ljubavi i edukacije. Domaćim snagama pridružiće se i berlinski street bend „Hogy“, koji svoju inspiraciju pronalazi u putovanjima i upoznavanju sa ljudima i kulturama širom sveta.

    U subotu, na istom mestu i u isto vreme Main stage otvaramo „žestoko“ – uz „Bas i stegu“, a nakon njih će atmosferu dodatno podgrejati indie sastav iz Sarajeva i predvodnik nove mini-val scene u Bosni i Hercegovini – „Bili Andol“. Posle njih nastupa poznati rok sastav iz Bečeja – „Eva Braun“. Subotnje veče u Domu omladine zatvaramo koncertom benda „Trese.Lupa.Udara.“ koji je u dobrom delu muzičke kritike prepoznat kao esencija kvalitetnog rokenrol zvuka. Vikend muzički program nastaviće se u dvorani „Apolo”, gde će nemački virzuozi za miksetama – TELEKOLLEGEN doneti originalni berlinski elektro zvuk.

    Prvi FreeDom Art festival zatvoriće koncert bendova međunarodnog muzičkog projekta „Exploring roots and ways of cultural diversity in music and education” iz Nemačke, Srbije, Italije, Portugala i Izraela, i nastup beogradskog sastava „Lorna Wing”. Projekat „Exploring roots and ways of cultural diversity in music and education“ predstavlja multiakcioni, multilateralni projekat nastao iz dugogodišnje saradnje organizacija iz pomenutih zemalja. Ono što ovaj projekat posebno karakteriše jeste to što sve partnerske organizacije koriste muziku i muzičko pedagoške pristupe u edukaciji i učenju. Bend „Lorna Wing“ je sastav čiji se autorski zvuk najbliže može definisati kao kamerni pop swing. Kombinovanjem pretežno akustičnih, ali i električnih instrumenata sa pomalo melanholičnim ženskim vokalom, u pesmama koje flertuju sa više muzičkih žanrova, teži se da se kod slušaoca izazove osećaj udobnosti.

    • Nedelja, 23. avgust

    Trg slobode, 19 sati

    Otvaranje FreeDom Art festivala – koncert mešovitog kamernog hora „Smilje”

    • Sreda, 26. avgust 

    Letnja bašta Doma omladine, 23 sata 

    Garažni koncert – bend „The Loop”.

    • Petak, 28. avgust 

    Letnja bašta Doma omladine Pančevo, 21 sat

    Koncerti: Ničim izazvan, Stereo banana, Zoster, Hogy 

    Apolo, 1 sat iza ponoći

    After party: TELEKOLLEGEN

    Daniel Archut, John Tale, Nikklaas, Sascha Aviar i Toni Haupt 

    • Subota, 29. avgust

    Letnja bašta Doma omladine Pančevo, 21 sat

    Koncerti: Bas i stega, Bili Andol, Eva Braun, Trese.Lupa.Udara.

    Apolo, 1 sat iza ponoći

    After party: TELEKOLLEGEN

    Daniel Archut, John Tale, Nikklaas, Sascha Aviar i Toni Haupt

    • Nedelja, 30. avgust 

    Letnja bašta Doma omladine, 23 sata

    Zatvaranje festivala: koncert bendova međunarodnog mutičkog projekta „Exploring roots and 

    ways of cultural diversity in music and education” i sastava „Lorna Wing“.

    PR saopštenje 

    [email protected]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura