• Nagrada „Dušan Vasiljev“ pančevačkoj pesnikinji Dragani Mladenović

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Književna nagrada „Dušan Vasiljev“ pripala je pesnikinji iz Pančeva Dragani Mladenović, za knjigu poezije „Femicid i druge pesme“.
     
    U konkurenciji je bilo 142 naslova a odluka žirija jednoglasna.
     
    Prilikom svečanog uručenja istaknuto je da je da nagrađena knjiga odgovara angažovanim stremljenjima kao što je to činio pesnik Dušan Vasiljev tokom svog krtkog životnog veka.
     
    Dragana Mladenović obradila je kroz stihov goruću temu nasilja nad ženama, navodi RTV i dodaje da je za autorku je posebna čast što je napravljena paralela između njenog rada i angažovane poezije Dušana Vasiljeva.
     
    „Ja zaista, kao i on, nastojim da angažovanom poezijom na neke stvari ukažem i ukoliko je moguće, da otvorim prostor za komunikaciju i dalji razgovor na tu temu. U ovom slučaju je to femicid“, rekla je ona.
     
    Prilikom dodele nagrade u Gradskoj kući u Kikindi, predsednik žirija Ivan Radosavljević je naglasio da je reč o oštroj i na momente neprijatnoj poeziji, koja tematizuje ulogu i položaj žena u savremenom društvu.
     
    U najužem izboru za nagradu „Dušan Vasiljev“, pored nagrađene knjige, našla su se tri romana i dve zbirke poezije.
     

    Književna nagrada „Dušan Vasiljev“ pripala je pesnikinji iz Pančeva Dragani Mladenović, za knjigu poezije „Femicid i druge pesme“, objavila je RTV.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura