• NOVA FESTIVAL: Kaja Draksler i Suzana Santoš Silva oduševile beogradsku publiku (FOTO)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Drugi dan Nova festivala obeležio je koncert dua Kaje Draksler i Suzane Santoš Silva koji je održan u Studiju 6 Radio Beograda. Nastup dve izuzetno talentovane muzičarke išao je direktno u program RTS-a 3, a kako je urednica programa Radio Beograd 3, Ksenija Jovanović, istakla, ostao je zabeležan i za neke nove generacije.

    Kaja Sraksler je iz Slovenije stacionirana je u Amsterdamu, a Suzana Santoš Silva je trubačica iz Portugala. Premda su obe već beležile značajne saradnje sa legendama žanra (Kaja Draksler sa Hamidom Drejkom i Nedom Rotenbergom, Suzana Santoš Silva u Fire!Orchestra Matsa Gustafsona), obe muzičarke su se najpre okrenute vlastitim projektima, iskazujući ne samo sviračku već i kompozitorsku i aranžersku kreativnost. Bilo je samo pitanje trenutka kada će im se ukrstiti putevi, što se i desilo pre par godina, otkada zajedno nastupaju na koncertima. Saradnju su, konačno, krunisale prošle godine albumom This Love, objavljenim za najznačajnijeg evropskog izdavača avangardnog džeza, portugalski Clean Feed Records.

     

    Koncert, koji je trajao sat vremena, bio je pravo osveženje za sve ljubitelje avangardne muzike. Kaja Draksler i Suzana Santoš Silva su svoje drugačije shvatanje džeza, predstavile beogradskoj publici koja je nakon svake numere aplauzom potvrđivala svoje oduševljenje. 

    Kako su i najavile, na koncertu je izveden miks kompozicija i slobodne improvizacije. Iako su prvi put nastupale u Srbiji, osećaj je bio kao da odlično poznaju publiku, a takođe da publika prepoznaje savršeno dobro ono što one žele da predstave na sceni. 

     

    Koncert je održan u saradnji sa Radio Beogradom uz podršku Ambasade Republike Slovenije.

    Drugi dan Nova festivala obeležio je koncert dua Kaje Draksler i Suzane Santoš Silva koji je održan u Studiju 6 Radio Beograda. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]