• Objavljena zbirka pesama za decu, Dragane Mladenović

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Zbirka pesama za decu „Uljezi”, naše sugrađanke Dragane Mladenović, objavljena je prethodne nedelje u izdanju „Fabrike knjiga”. Zbirku je ilustrovala Maja Veselinović, Promocija knjige biće organizovana u okviru 6. BUDI-ja, u sredu, 18. maja, u 17 sati, u Gradskoj biblioteci Pančevo.

    Reč je o pesmama koje najmlađe ali i malo starije čitaoce vode u avanturu otkrivanja „uljeza” među stihovima. Za učešće u toj jezičkoj igri neophodno je budno i koncentrisano prolaženje kroz tekstove pesama, a ideja zbirke jeste da deca kroz zabavu nauče i neke nove pojmove. Takođe, u knjizi su zastupljeni i radovi u kojima čitaoci treba da se opredele za jednu od dve ponuđene opcije (ili-ili); da otkriju šta/ko u pesmi: zavija, škripi, pliva; da obuku proleće, leto, jesen i zimu; isprave Uljezove jezičke greške, zavire u njegov neobični kuvar…  

    Nakon promocije zbirke, Maja Veselinović će održati likovnu radionicu sa učesnicima, a biće otvorena i izložba njenih ilustracija.

    Zbirka pesama za decu „Uljezi”, naše sugrađanke Dragane Mladenović, objavljena je prethodne nedelje u izdanju „Fabrike knjiga”. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]