Kultura

Otvorena izložba fotografija “Objektivom kroz svet oko nas 2017”

Izvor: 
Milica Pešterac Čet, 01/06/2017 - 20:16

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine u sredu 31. maja u Kulturnom centru otvorena je izložba fotografija pod nazivom “Objektivom kroz svet oko nas 2017” . U organizaciji Zavoda za javno zdravlje uz podršku Grada Pančeva i Fotosaveza Srbije ovogodišnja kampanja obeležavanja Svetskog dana životne sredine posvećena je klimatskoj pismenosti te je tema ovog konkursa nosila naziv “Čarobnjaštvo prirode”.

     - Ova tema je nastala jer smo hteli da pokažemo ono lepo u prirodi i na ovim fotografijama se može videti šta je ono što mi treba da ostavimo kao nasleđe našim pokolenjima -  rekla je direktorka Zavoda za javno zdravlje Ljiljana Lazić.

Izložba je 1. ranga, najvišeg ranga izložbi prema pravilniku Fotosaveza Srbije i u konkurenciji je bilo oko 500 fotografija sa teritorije cele Srbije od kojih je izloženo 90.

carobnjastvo_prirode_2.jpg
Prva nagrada ove izložbe pripala je Draganu Lapčeviću sa fotografijom po nazivom “Rogovi šume” , koja prikazuje zaleđena borova stabla asocirajući na rogove jelena, a pobednik u konkurenciji radova autora do 16 godina,je Maria Balog sa fotografijom “Čuvarkuća”.

Ovu izložbu naši građani mogu posetiti do 09.06.2017.

 Marketing

Najnovije vesti