Kultura

Ovog vikenda tehno žurka u Dolovu

Pančevo, Sre, 01/03/2017 - 10:45
Mirjana Marić

Naredne subote, 4. marta od 22h u Domu kulture u Dolovu biće održana treća underground techno žurka - RAVEVOLOVO VOL 3.

Grupa mladih entuzijasta, ljubitelja tehno muzike iz Dolova nastavlja da propagira tehno muziku i dovodi poznate tehno izvođače u svoje mesto, kako iz okruženja, tako i šire. Zahvaljujući podršci publike i pozitivnim komentarima o organizaciji prethodnih žurki, priča se širi i na izvođače iz Srbije. Ove subotu, za miksetama Tommy Medeljejev & Tomy Catz iz Ivanjice i sada već dobro poznati pančevacki DJ Nikola Vuković.

DJ Nikola Vuković iz Pančeva je rezident kluba Štab Pogon od 2013. godine i član All Stars Alliance Pančevo ekipe. Iako mlad, već sada se pozicionirao na sceni kao ime koje zavređuje pažnju. Na žurci RAVEVOLOVO VOL 3 će nastupiti prvi i radiće warm up hedlajnerima večeri.

Nakon njega za dek stižu i nastavljaju žurku do ranih jutarnjih časova Momčilo i Miloš aka Tommy Mendeljejev & Tomy Catz.

Momcima iz Ivanjice je karijera krenula uzlaznom putanjom početkom 2016. godine, a svoj pravac okarakterisali su kao fuziju UK techna i prljavog industrial zvuka kad za to ima prostora, dok se neretko okreću i nešto mekšem dub technu i muzici izlomljenih ritmova.

Zajedničku priču počinju pre 6-7 godina. Iskusni Tomy Catz je prepoznao talenat koji poseduje Timmy, kao i njegov prefinjen muzički ukus, dok je Timmy bio oduševljen iskustvom svog kolege i poznavanjem istorije muzike. Mlada energija, kreativnost i iskustvo koje su spojili u jedno, njihovim setovima daje čvrstu unikatnost sa čim se slažu i povratne reakcije publike. 

Obojica se bave i muzičkom produkcijom i iza sebe beleže brojna izdanja. Tomy Catz radi u tandemu sa Cherry Mind-om sa kojim je imao brojna izdanja na izdavačkim kućama poput Pata Pata Recordings, Robotica Records… Timmy Mendeljejev radi na solo projektu pod kojim je izdavao na etiketama poput Tauten, District9 Recordings, itd… Njegova produkcija zabeležila je podršku mnogih uticajnih lica kako domaće tako i inostrane techno scene, a trenutno je u izradi debitantski album gde će predstaviti prljaviju i suvlju stranu svog muzičkog senzibiliteta. 

Jedni su od osnivača mladog brenda Oscillate čiji su i rezidenti, gde se trude da perspektivnim mladim talentima u više oblasti (muzika, fotografija, PR, logistika, video…) stvore platformu za predstavljanje svojih veština.

Kako kaže jedan od organizatora, u Dolovu će sve češće biti ovakvih programa, dokle god ima zainteresovanih za techno muziku i ovakvu vrstu dešavanja.
MarketingNajnovije vesti