Foto: Aleksandar Stojković
Kultura

Pančevac najbolji reditelj na festivalu u Kini

Pančevo, Čet, 18/10/2018 - 09:38
Suzana Prvulj


Pančevac, Ognjen Glavonić, dobitnik je nagrade „Roberto Roselini“ koja se dodeljuje najboljem reditelju na Međunarodnom filmskom festivalu „Pritajeni tigar, skriveni zmaj“ u kineskom gradu Pingjau.

Njegov film „Teret“, premijerno je prikazan na 71. Kanskom filmskom festivalu, u programu „Petnaest dana autora“.

Ognjen Glavonić je već nagrađen za režiju ovog filma, i to na festivalu u Košicama, u Slovačkoj. Glavni glumac Leon Lučev je nagrađen odličjem „Srce Sarajeva“  na Filmskom festivalu u Sarajevu, a „Teret“ je nagrađen i na Festivalu „Na kraju sveta“ na krajnjem istoku Rusije. Film je prikazan na festivalima u Vankuveru, Luksemburgu, Bukureštu, Londonu... Domaća premijera će biti održana na predstojećem Festivalu autorskog filma.

„Teret“ Ognjena Glavonića u Pingjau premijerno je prikazan na azijskom kontinentu, a uz nagradu „Roberto Roselini“ sleduje i novčani iznos od 10.000 dolara.

Film prati priču Vlade, vozača kamiona, u toku NATO bombardovanja Srbije 1999. godine. Dok prolazi kroz nepoznate predele, okružen posledicama rata, Vlada ne zna i ne želi da zna šta je to što prevozi ali taj tovar vremenom postaje njegov teret.
MarketingNajnovije vesti