• Pančevački aforističari među velikanima svetske misli

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     U Severnoj Makedoniji je nedavno objavljen zbornik pod naslovom „U ljubavi je istina“ (Dom kulture „Tošo Arsov“, Vinica, 2020) u kojem se nalaze poslovice, mudre misli i aforizmi o ženi, ljubavi i braku. U ovoj knjizi koju je priredio književnik i prevodilac Mile Đorđijoski zastupljeno je i troje pančevačkih aforističara: Aleksandra Filipović (1983), Zoran T. Popović (1957) i Aleksandar Čotrić (1966). Oni su među autorima s najvećim brojem aforizama.

     

    U zborniku se nalaze misli Solomona, Bude, Konfučija, Sokrata, Platona, Leonarda da Vinčija, Dekarta, Hegela, Mocarta, Tesle, Frojda, Masarika, Pikasa i drugih filozofa, naučnika, umetnika, državnika i istoričara.

     

    Filipović, Popović i Čotrić su predstavljeni među aforističarima iz BiH, Bugarske, Italije, Jermenije, Nemačke, Poljske, Severne Makedonije, Slovenije, Slovačke, Srbije, Rusije, Rumunije, Ukrajine, Finske, Francuske, Hrvatske, Crne Gore, Švajcarske i Španije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]