Aleksandar Čotrić Foto: privatna arhiva
Kultura

Pančevački satiričar dobitnik nagrade u Strumici

Izvor: 
013info Sre, 26/02/2020 - 08:47

Aleksandar Čotrić (1966), satiričar iz Pančeva dobitnik je „Srebrne plakete“ za aforizam na Međunarodnom festivalu humora i satire koji se održava u Strumici, u Severnoj Makedoniji.

Čotrić je dobio ovo priznanje u konkurenciji više stotina autora iz Severne Makedonije, Bugarske, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, BiH i drugih balkanskih država.

Na istom Festivalu, koji se održava 21. put, „Zlatnu plaketu“ osvojio je Ninus Nestorović iz Novog Sada, a „Bronzanu“ Valentin Dimitrov iz Varne u Bugarskoj.

Pobednik konkursa za karikaturu je Eriko Žingueira Aures iz Brazila. Drugo mesto osvojio je Ivailo Cvetkov iz Bugarske, a trećeplasirani je Miroslav Georgievski iz Severne Makedonije.

Čotriću i ostalim nagrađenima priznanja će biti uručena u Strumici 2. marta, kada će biti priređena i izložba nagrađenih karikatura.

Na visokim planinama očekuje se sneg.

Najniža temperatura će se kretati od 0 do 11 stepeni, najviša od 13 stepeni na severozapadu do 20 na jugoistoku.

Na jugu i jugoistoku tokom većeg dela dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, pre podne na severu, posle podne u ostalim krajevima u skretanju na severozapadni i u pojačanju.

 

 
MarketingNajnovije vesti