Foto: Shades And Light
Kultura

Pančevačko-beogradski sastav "Soul Steamers" nastupao na festivalu u Rumuniji

Izvor: 
013info Čet, 03/08/2017 - 20:35

Pančevačko-beogradski sastav Soul Steamers je nedavno izdao svoj prvi album po nazivom "I do believe", a ovih dana mogu da se pohvale i sjajnim nastupom na "Open Air Blues Festival-u" koji je održan od 20. do 22. jula u mestu Brezoi u Rumuniji. 

- Nastupili smo prvi od pet bendova, bez obzira što je kiša padala, ljudi su se zadržali i ispratili pesme sa našeg albuma prvenca. Pesme "Hello my beautiful home" i "Autumn in my town" su im prenele slike iz našeg južnog Banata, dok su laganije numere "As long as my heart beats" publiku povele u novi prostor bluza i soula gde su pevali zajedno sa nama, rekao je frontmen benda Dušan Pavlov.

Zbog izostanka klavijaturiste, Alekse Stankovića, bend je bio u četvoročlanom sastavu, ali je uprkos tome zaslužio pohvale mnogih evrpskih bluz bendova, kao što su Joe Rusi sa svojim triom i Dean Bowman.

- Celokupan utisak sa ovog festivala je nemoguće opisati, jer su i sam put i iskustvo neopisivi. Gostoljubivi domaćini su učinili boravak Soul Steamers-a i ostalih bendova veoma prijatnim. Odraz odlične svirke i lepog provoda predstavlja i nekolicina prodatih majici benda, kao i diskova albuma prvenca. Kada se sve podvuče, "Open Air Blues Festival" je bio vredan dugog puta, a s obzirom na lepe utiske i komentare organizatora, uskoro možemo očekivati još jedan ovakav put kod istočnih komšija, zaključio je Dušan. 

 

 

 

 

Posle dugog puta, nasli smo se izmedju predivnih planina Transilvanije u malom mestu Brezoi, gde se "Open Air Blues Festival" odrzavao. Park koji inace krasi drvece i uredno potsisan travnjak sada je bio okruzen velikom binom i nizom satora i klupa sa slusaocima koji su imali priliku da cuju bluz bendove iz Evrope i regiona. Sama organizacija festivala je bila besprekorna, a bendovi su zbrinuti na nesvakidasnji nacin. Soul Steamers-i su nastupili poslednjeg dana festivala koji se odrzavao od 20-22. jula i zabavili publiku koja se i pored kise zadrzala da cuje ono sta bend ima da ponudi.Marketing

Najnovije vesti