• Pančevka Marijana Kolarić predložena za direktora Muzeja savremene umetnosti u Beogradu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Upravni odbor Muzeja savremene umetnosti u Beogradu (UO MSUB) ocenio je najboljim kandidatom za direktora te nacionalne institucije  istoričarku umetnosti Marijanu Kolarić, objavio je portal SEEcult.

    Prema saznanjima SEEculta Upravni odbor Muzeja listu svih kandidata prosledio Ministarstvu kulture i informisanja Srbije na dalje odlučivanje.

    Prema izveštaju UO, najbolji kandidat je Pančevka Marijana Kolarić, a na listi slede Nela Tonković, Slobodan Nakarada i Branko Popović.

    Sva četiri kandidata ispunila su uslove konkursa za direktora a na osnovu konkursa, kandidati za direktora nedavno su predstavili svoje predloge rada MSUB-a u naredne četiri godine na sednici UO, koja e bila otvorena za javnost.

    Istoričarka umetnosti iz Pančeva Marijana Kolarić, trenutno direktorka i kustoskinja Galerije Novembar u Beogradu, koju je osnovala sa Srđanom Šaperom, predstavila je svoj predlog kao strateški dokument, osvrnuvši se na značaj MSUB-a, istorijat, nasleđe osnivača te ustanove i prvog direktora Miodraga Protića, kao i na potrebu stvaranja “jasnijih smernica za budućnost”.

    Prema Zakonu o kulturi, Upravni odbor u roku od 30 dana od završetka javnog konkursa dostavlja osnivaču ustanove obrazloženi predlog liste kandidata, koja sadrži mišljenje o stručnim i organizacionim sposobnostima svakog kandidata i zapisnik o obavljenom razgovoru. Ministarstvo kulture i informisanja trebalo bi da predloži Vladi Srbije kandidata za izbor direktora sa liste. Ako Ministarstvo ne bi prihvatilo predloge sa liste kandidata, dužno je da o razlozima za to obavesti Vladu Srbije.

    Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je da očekuje da joj UO MSUB-a pošalje listu kandidata, te da će “poštovati njihovu volju i poslati Vladi na usvajanje bez ikakvog uplitanja”.

     

    Upravni odbor Muzeja savremene umetnosti u Beogradu (UO MSUB) ocenio je najboljim kandidatom za direktora te nacionalne institucije  istoričarku umetnosti Marijanu Kolarić, objavio je portal SEEcult

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura