Foto: Milivoj Vasiljević
Kultura

PANČEVO: Bend „Bas i Stega" objavio singl AnKaRa

Izvor: 
013info Sre, 02/08/2017 - 23:09

Nakon povratka iz Mađarske gde je u Segedinu nastupio na „Eldorado festivalu“, bend Bas i Stega objavio je singl pod nazivom Ankara. Pesma je snimana i producirana tokom juna i jula u studiju 3x2 u Pančevu, a producent je bio Stefan Gaćeša. Singl najavljuje novi album Bas i Stege koji se očekuje početkom naredne godine.

Kao specijalni gosti ovoga puta u pesmi se pojavljuju pevačica Sanja Ugrčić i Darko Armenski na Kavalu, a Gale Vlajić umesto gitare svira saz.

Bend od početka 2017. radi u novoj postavi koju čine Marina Grujić - synth, Siniša Stupar - bubnjevi, Stevan Đorđević- bas i Dragan Vlajić Gale gitara-saz-vokal i zabeležio je zapažene nastupe na kojima je promovisao stare pesme u novim aranžmanima kao i pesme koje će se naći na novom albumu.

Naredni nastup ova psihodelična četvorka imaće 5. avgusta kada putuje u Rumuniju gde će nastupiti na Fusion and Gospel festivalu „Visions of Dreams“ u Garani. Nakon Garane bend svira 13. avgusta na „Nišville Jazz festivalu“, a 19. avgusta se posle dve godine vraća u Zaječar gde je pobedio na 46. Gitarijadi ali ovoga puta svira na „Outhide" festivalu.Marketing

Najnovije vesti