Kultura

PANČEVO: Frontmen „Iskaza" među „Zmajevcima"

Izvor: 
013info Sre, 21/03/2018 - 17:46

Povodom Svetskog dana poezije, koji se obeležava 21. marta u svim zemljama sveta, frontmen muzičkog sastava „Iskaz", Zoran Stefanov Kiza, dobio je poziv od profesorke srpskog jezika Jelene Angelovski iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” da razgovara o kreativnom stvaralaštvu koje je on odabrao kako bi sebe izrazio na najbolji mogući način.

Za vreme jednog školskog časa pričao je o svojim počecima u pisanju, koliko mu je to značilo i šta je želeo svojim pisanjem da postigne. Takođe je napomenuo koliko je bitno verovati u sebe, jer se snovi uvek ostvaruju kada se dovoljno veruje u njih.

Deca su dobila priliku da pročitaju svoje pesme, ali i da zajedno sa Iskazom naprave novu hip-hop pesmu i na taj način nauče kako teče proces stvaranja jedne kompletne numere. Napisane stihove najhrabriji su i odrepovali i tako shvatili koliko je osim teksta bitno da pesma ima i svoj ritam.

Svrha ovog dana, koji je ustanovljen je od strane UNESKO-a 1999. godine, je promocija čitanja, pisanja i objavljivanja poezije u školama širom sveta; ali i ”davanje novih podsticaja i priznanja nacionalnim, regionalnim i internacionalnim poetskim pokretima”.

Učenici Zmajeve škole će sigurno dugo pamtiti susret sa Kizom, a možda će im to biti podsticaj da nastave da se bave pisanjem i da slede svoje snove.Marketing

Najnovije vesti