Katolička crkva
Kultura

PANČEVO: Hor i orkestar SMŠ ‚‚Jovan Bandur" danas nastupaju u crkvi Sv. Karla Boromejskog

Izvor: 
013info Pet, 20/05/2022 - 08:44Muzička škola "Jovan Bandur" u saradnji sa katoličkom crkvom Sv. Karla Boromejskog posle više godina prvi put organizuje samostalni celovečernji koncert orkestra i hora SMŠ. Nastupiće orkestar SMŠ sa delima Vivaldija, Manfredinija i Ofenbaha, a solisti će biti Nađa Popović, violina, Branislav Ludajić i Nikola Stojinov, truba, i Elizabeta Jagica i Marijana Gavranović, solo pevanje.

Ovo je poslednji u redu koncerata posvećenih danu Muzičke škole ‚‚Jovan Bandur".

Nakon nastupa orkestra na sceni će se pridružiti i hor SMŠ, gde će pod dirigentskom palicom prof. Jelene Miljević izvesti 6 stavova iz Mocartovog "Rekvijema" u de molu. Za izvođenje ovog dela publika će takođe dobiti program sa prevodom stavova iz "Rekvijema", kako bi mogli dramski da prate program, a prevod je za ovu priliku uradio takođe učenik SMŠ "Jovan Bandur" Stefan Simić, koji je maturant na odseku za solo pevanje.

Program je odabrala i pripremila prof. Jelena Miljević, profesor dirigovanja, orkestra i hora u MŠ "Jovan Bandur". Koncert će se održati danas u 19 časova u crkvi Sv. Karla Boromejskog, ulaz je slobodan. 

 
MarketingNajnovije vesti