Kultura

PANČEVO: Humantarno-prodajna izložba pastela Emila Sfere u klubu „Dvorište"

Izvor: 
I. M. Sre, 13/12/2017 - 14:29

Klub „Dvorište”, zajedno sa akademskim slikarom Emil Sferom po prvi put organizuje humantarno-prodajnu izložbu pastela. Ova izložba biće postavljena u klubu „Dvorište” od 13. decembra do 15. januara, dok će se svečano otvaranje odigrati u sredu, 13. decembra u 21h i biće upotpunjeno nastupom tamburaškog orkestra “Banatski kicoši”.

Celokupan prihod od prodaje slika biće usmeren na račun škole za osnovno i srednje obrazovanje „Mara Mandić”, u svrhu poboljšanja standarda učenika ove škole.

- Svojim prepoznatljivim likovnim izrazom, slikar Emil Sfera priziva nostalgična sećanja bajkovitih seoskih motiva od kojih je sačinjen enterijer kluba „Dvorište”. Na slikama se nižu etno-motivi i čudesne teme vojvođanskih ulica, ispunjenih biciklima, prozorima, guskama… Sferini slikarski detalji daju specifičnu toplinu prostoru i boraveći u ovakvom ambijentu, posetioci barem na trenutak bivaju izmešteni iz urbanog komešanja u neke sporije protoke vremena satkane od romantične seoske idile. Ovakvo dvorište spaja ljude i poziva na radost, rekla je o izložbi Mima Gavrilov, istoričarka umetnosti.

Ukoliko i vi želite da učestvujete u ovoj lepoj akciji i u svoj dom uselite delić Dvorišta, pozivamo vas da posetite izložbu i odaberete jedan od razigranih pastela za sebe. Marketing

Najnovije vesti