Kultura

PANČEVO: Koncertom u Apolu, Rezervni Plan proslavio šesti rođendan (FOTO)

Pančevo, Ned, 29/10/2017 - 20:57
Aleksandar Stojković

Koncertom u dvorani Apolo, u petak 27. oktobra, pančevački bend „Rezervni Plan“ proslavio je svoj šesti rođendan. Pred više od 200 posetilaca sastav „Rezervni plan" je odsvirao svoj dobro poznati repertoar. 

Muzika koju sviraju bazirana je na rokenrolu koji smo na ovim prostorima slušali davnih osamdesetih godina

- Trudimo se da u tu neku našu muziku, ubacimo sve ono na čemu smo mi odrastali, kao što je muzika bendova Riblja Čorba, Bijelo Dugme, EKV... Trudimo se da to upakujemo da bude karakteristično za nas, a da sa oslanja na te korene koji su iz osamedesetih godina jugoslovenskog roka, rekao je za 013info Vladimir Mandić, basista benda.

„Rezervni plan“ je za svoj debitantski album dobio nagradu Beogradski pobednik. Od tada su prošle tri godine, zanimalo nas je da li rade na novim pesmama. 

- Radimo na nečem novom. Nadamo se ćemo uskoro uspeti nešto da objavimo. Ostaćemo dosledni onome čemu težimo i kako smo počeli, rekao nam je Vlada.

Pesme ovog pančevačkog benda su ljubavne, nema bunta, nema kritike današnjice.

- Mi pevamo o ljubavi. Ne volimo da mešamo u politiku. Ljubav je nešto što donosi samo dobro, objasnio nam je Mandić.

U maju mesecu umesto Bojana Ilića je došao Vlada Mitrović, pa sada bend nastupa u sastavu: pevač Bojan Košić, gitarista Aleksandar Travica, basista Vladimir Mandić, klavijaturista Vlada Mitrović i bubnjar Zoran Galović.

Zanimalo nas je i od čega žive ovi pančevački rokeri.

- Osim Vlade koji je profesionalni muzičar i Ace gitariste, koji je inače pravnik po struci, ostali članovi grupe ne žive od muzike: Vlada je frizer, Bojan je pravnik, advokat, a Zoran je automehaničar, rekao nam je Vlada Mandić.

Rođendan ne bi bio rođendan da nema torte. Svećicu u obliku broja šest, članovi „Rezervnog Plana" su ugasili uz pomoć nezaobilazne ikone pančevačkog rokenrola Branislava Đekovića Đeke, a zatim tortu podelili publici.

Koncert je potrajao do kasno u noć. Brojni prijatelji i poštovaoci ovog benda mogli su da uživaju u čvrstoj i iskrenoj svirci. 

Delić ove sjajne atmosfere možete videti i na našim fotografijama.

 

rezervni_plan_rodjendan_img_0017.jpg

 

rezervni_plan_rodjendan_img_0051.jpg

 

rezervni_plan_rodjendan_img_0072.jpg

 

rezervni_plan_rodjendan_img_0136.jpg

 

rezervni_plan_rodjendan_img_0221.jpg

 

rezervni_plan_rodjendan_img_0218.jpg

 

rezervni_plan_rodjendan_img_0207.jpg

 

rezervni_plan_rodjendan_img_0221.jpg

 

rezervni_plan_rodjendan_img_0259.jpg


Marketing

Najnovije vesti