• PANČEVO: Multiinstrumentalista Mihajlo Nenadić

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pančevac Mihajlo Nenadić (19) maturant je teoretskog smera u srednjoj Muzičkoj školi „Mokranjac“ u Beogradu. Folklorom se bavi od pete godine, a muzikom od sedme. Zajedno sa Narodnim orkestrom KUD-a „Stanko Paunović“ osvajao je više nagrada, a kao solista nagrađivan je za muziciranje na fruli i kavalu. U aprilu ove godine osvojio je prvu nagradu na međunarodnom takmičenju tradicionalne muzike koje je organizovao Fakultet muzičke i pozorišne umetnosti u Temišvaru.

    – Sa sedam godina sam počeo da sviram frulu, u to vreme sam se već bavio folklorom tako da me je brzo privukla tradicionalna muzika. To interesovanje za tradicionalne instrumente me je dovelo do toga da naučim da sviram: frulu, kaval, gajde, tamburu, a u Muzičkoj školi sam naučio da sviram klavir, objašnjava nam Mihajlo.

     

     

    Na festivalu mladih frulaša Srbije u Kraljevu, Mihajlo je osvojio treće mesto u kategoriji dueti frula i prvo mesto u kategoriji stari tradicionalni duvački instrumenti, gde se predstavio sviranjem na kavalu.

     

    Kako kaže, planovi su mu da nastavi da se bavi tradicionalnom muzikom na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu:

    – Plan mi je da nastavim da se bavim muzikom, to je nešto što volim i u čemu uživam dok radim. Pored toga pomažem u čuvanju narodne baštine Srbije. Narodna muzika i folklor donose dosta poznanstava iz cele zemlje, a i šire. Moji planovi su da upišem Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu na odseku etnomuzikologije i etnokoreologije, kaže za portal 013info Mihajlo.

    Jedan od mihajlovih nastupa možete pogledati na linku.

     

    Mihajlo Nenadić (19) maturant je teoretskog smera u srednjoj Muzičkoj školi ,,Mokranjac“ u Beogradu. Folklorom se bavi od pete godine, a muzikom od sedme. Zajedno sa Narodnim orkestrom KUD-a „Stanko Paunović“ osvajao je više nagrada, a kao solista do sada je osvajao nagrade na fruli i kavalu. U aprilu ove godine osvojio je prvu nagradu na međunarodnom takmičenju tradicionalne muzike koje je organizovao Fakultet muzičke i pozorišne umetnosti u Temišvaru.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura