• PANČEVO: Nagrada i pohvale za polaznike likovne sekcije „Čarobni svet crtanja“ na međunarodnom likovnom konkursu (FOTO)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Polaznici likovne sekcije “Čarobni svet crtanja” iz Pančeva, ostvarili su zapažen uspeh na Međunarodnom strip konkursu / kaiš 2020, u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd.

    Treću nagradu dobila je Irina Balog (9), u kategoriji 7-10 godina, za strip „Tužan kraj“, a individualne pohvale dobile su Dunja Dragaš (9), u kategoriji 7-10 godina, za strip „Neodgovornost“ i Emilija Belić (12), u kategoriji 11-14 godina, za strip „Metamorfoza“.

    Pored nagrađenih radova, za izložbu su selektovani i radovi: Kaline Palalić, Uroša Bogićevića, Luke Đorđevića, Lene Vranjković i Luke Modošanova…

    Likovna sekcija “Čarobni svet crtanja” je deo Logopedsko edukativnog centra “Korak po korak 2”, i na njoj deca uz stručno vođenje mentora Nikole Dragaša, pančevačkog karikaturiste i ilustratora, stiču znanja i veštine, iz karikature, stripa i ilustracije…

    – Već drugu godinu za redom, imamo lep rezultat na ovom velikom takmičenju, i ono je postalo važan događaj i inspiracija u našem kreativnom kalendaru. Deca vole da crtaju u ovoj formi stripa, da kroz crtež i teskt iskažu svoje impresije i zapažanja o onome što vide iz svog dečjeg i kreativnog ugla, rekao nam je Nikola Dragaš.

    Na konkurs je stiglo oko 870 radova dece uzrasta osnovnih i srednjih škola, iz Srbije i regiona.

    Žiri su činili: Mileta Miloradović, karikaturista i likovni pedagog; Vladimir Vesović, strip autor likovni pedagog; Filip Stanković, strip autor, i Uroš Maksimović, grafički dizajner i illustrator.

     

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura