KZN KPZ
Kultura

PANČEVO: Od 10. juna u Muzeju izložba radova sa prošlogodišnje Likovne kolonije "Deliblatski pesak"

Izvor: 
013info Uto, 01/06/2021 - 23:19U Narodnom muzeju Pančevo od 10. do 30. juna biće izloženi radovi nastali na prošlogodišnjoj Likovnoj koloniji "Deliblatski pesak", najavljeno je danas iz Kulturno prosvetne zajednice Pančevo.

Radovi su nastali 17. oktobra prošle godine na jednodnevnoj likovnoj koloniji na kojoj je učestvovalo sedamnaest umetnika.

Zbog pandemije KPZ nije bila u mogućnosti da likovnu koloniju održi u normalnom, višednevnom formatu, stoga je napravljena jednodnevna, da se ne bi kontinuitet kolonije prekinuo. Zbog situacije sa koronavirusom ova kolonija nije imala međunarodni karakter.

- Malo gradova se može pohvaliti ovakvom kulturnom manifestacijom kao što je Likovna kolonija "Deliblatski pesak". U situaciji kojoj smo se našli jedino moguće rešenje je bilo da se umetnici skupe u kraćem vremenskom periodu i da se organizuje ta izložba koja će nastaviti kontinuitet manifestacije, rekao je slikar Čedomir Kesić.

Kulturno prosvetna zajednica je ostala bez čoveka koji je vodio dugo godina, Stojana Boškova, a slikar Milisav Urošević je rekao da je ova izložba posvećena njemu.

 

 

 

 

 
MarketingNajnovije vesti