Otvaranje izložbe Let There Be Rock Aleksandra Stojkovića Foto: Marko Zorić
Kultura

PANČEVO: Počeo četvrti „Freedom Art” festival (FOTO, VIDEO)

Pančevo, Pet, 24/08/2018 - 09:59
Suzana Prvulj„Freedom Art”  festival počeo je juče, 23. avgusta. Ova manifestacija koju organizuje Dom omladine Pančevo, održava se četvrti put zaredom, a ove godine nosi slogan „Sloboda je u tebi”.

Pre zvaničnog otvaranja, predstavljen je mural mladih umetnika, koji je sastavni deo „Freedom-a” svake godine. Tom prilikom, u Nemanjinoj ulici, održan je i nastup polaznika Hip-hop radionice, koju sprovode Dom omladine i bend „Iskaz”.

 

2018_freedom_c75p8269.jpg

 

Pred skoro 300 gledalaca, festivalski program svečano je otvorila izložba fotografija „Let There Be Rock”, autora Aleksandra Stojkovića. U holu Doma omladine postavljeno je 50 fotografija koje će građani imati priliku da vide tokom naredne dve nedelje. Prema Stojkovićevim rečima, one su nastajale pet godina unazad i predstavljaju retrospektivu njegovog rada na rok fotografiji. Kako je naveo, želeo je da predstavi rokenrol onakav kakav je zaista, to jest, da prikaže emociju. Na fotografijama se mogu videti Koverdejl, Bajaga, Đule, Gale iz Kerbera, Neša iz Galije, zatim, poznati pančevački rokeri, ali i mladi koji se bave autorskom muzikom. Ovo autorova četvrta samostalna izložba.

 

Otvaranje izložbe Let There Be Rock Aleksandra Stojkovića
izlozba_otvaranje.jpg

Foto: Ivana Nedeljković
otvaranje_1.jpg

Na Platou Milana Mladenovića, o rokenrolu kao o umetnosti i društvenom fenomenu, na tribini koja je nosila naziv „Gde smo sada”, razgovarali su Srđan Gile Gojković (Električni orgazam), Zdenko Kolar (Zona B, ex Idoli) i Ivan Ivačković, novinar i publicista, a voditelj je bio pisac Vule Žurić.

 

2018_freedom_img_0126.jpg

 

Veče je zaokružio koncert grupe „Pro Rock Angels - Rolling Stones tribute bend”, kojoj se na bini pridružio i Ivačković.

 

2018_freedom_c75p8633.jpg

 

Obraćajući se prisutnima, Marija Jević, direktorka Doma omladine, naglasila je kako je „Freedom Art”  festival najmlađa, ali najznačajnija manifestacija.

 
MarketingNajnovije vesti