Sindrom Pančevo Foto: Aleksandra Teodora Trajković
Kultura

PANČEVO: „Sindrom" objavio debitantski album i novi spot (VIDEO)

Pančevo, Uto, 02/07/2019 - 20:30
Aleksandar Stojković


Pančevački punkrock/powerpop sastav Sindrom je u četvrtak 27. juna objavio svoj debitanski album pod nazivom „Navodna ljubav" u izdanju Take it or leave it records-a. Album sadrži 10 pesama kroz koje, prema rečima lidera benda Miomira Mikrija Adamovića, publika može da oseti tugu, sreću, ljubav, bol ili neke druge prepreke u životu svih nas.

Istovremeno bend je izdao i spot za pesmu „Želim da sam s tobom".

- Materijal koji se nalazi na albumu obeležava period sticanja iskustava kako u muzičkim vodama tako i u ovim našim životnim. Iskustva su različita, a svako iskustvo nam probudi neko određeno osećanje koje mi kroz kreativnost želimo da iskažemo, kaže za Mikri za naš portal.

Album je snimljen u pančevačkom studiju 3x2, radilo se na njemu skoro pola godine, a zasluge za ovaj album imaju i Stefan Gaćeša i Dejan Sredić koji su ga producirali. 

- Možemo reći da je i ovo jedno lepo iskustvo, pre svega, jer smo uspeli da zaokružimo jedan ciklus i period života. Ime albuma nismo dugo birali, ali nam je bilo potrebno vreme da shvatimo da stvari za koje smo mislili da su  prave možemo nazvati upravo kao „Navodnu ljubav", dodaje Mikri.

Tokom leta bend očekuju nastupi, kako na festivalima tako i u klubovima širom Srbije i regiona. Koncertna promocija albuma je zakazana za 6. jul u Centru alternativne kulture 3x2 u Pančevu, a nakon toga publika će moći da ih čuje u Kraljevu, Kragujevcu, Nišu, Beogradu, Zrenjeninu, Novom Sadu i u drugim gradovima koji će obuhvatiti turneju povodom izdavanja ovog albuma.

- Što se tiče našeg daljeg rada, nakon turneje na jesen ulazimo u studio i krećemo da radimo na novom materijalu, a publika bi nove pesme mogla da očekuje krajem godine ili početkom naredne godine u vidu novog spota i singla, otkrio nam je Mikri dalje planove Sindroma.

Pančevački punkrock/powerpop bend Sindrom nastao je početkom 2016. godine. Čine ga Miomir Mikri Adamović (vokal i ritam gitara), Mihailo Mićko Đorđević (solo gitara i prateći vokal), Luka Jimmy Dodočić (bas gitara i prateći vokal), i Jelena Coje Vajović (bubnjevi). Ideja o formiranju benda nastala je još 2013. godine, ali sve do januara 2016. godine članovi Sindroma su svirali u različitim sastavima dok se grupa nije ustalila.

Sindrom su oformili kako bi autorskom muzikom iskazali bunt prema lošim stvarima koje okružuju društvo i ukazali na probleme mladih ljudi, ali u vidu optimizma i motivacije. Na taj način, svojom muzikom u velikoj meri ističu ljubav prema životu, muzici i druženju, u želji da publici prenesu snagu i optimizam i stvore im osmeh na licu.

Početkom februara i marta 2019. godine Sindrom je objavio dva spota i singla koji se nalaze na albumu za numere „Ona ima dečka" i „Rokenrol je život moj".
MarketingNajnovije vesti