Katalog sa izložbe likovne kolonije Deliblatski pesak
Kultura

PANČEVO: U petak počinje 49. likovna kolonija „Deliblatski pesak"

Izvor: 
013info Sre, 16/08/2017 - 11:28

Slikari iz Srbije, Makedonije, Republike Srpske i Bugarske od 18. do 26. avgusta družiće se na 49. likovnoj koloniji “Deliblatski pesak".

Sedamnaest učesnika, među kojima će biti i sedmoro naših sugrađana, boraviće u objektu Kulturno-prosvetne zajednice Pančevo na Devojačkom bunaru.

Na konferenciji koja je održana ovim povodom, u utorak, 15. avgusta govorili su predsednik Kulturno-prosvetne zajednice Pančevo Stojan Boškov i slikari Zoran Deranić, Ivan Veličković, Dragan Đorđević i Milosav Urošević.

Ovom prilikom oni su istakli značaj manifestacije, kako u smislu unetničkog stvaralastva i kulturnog nasleđa tako I za same učesnike.

Jedna od tema kojom su se bavili je finansiranje manifestacije. I ove godine Grad je pomogao likovnu koloniju sa 500.000 dinara na konkursu za sufinansiranje projekata u oblasti kulture. Ova svota je značajna, ali nije dovoljna jer osim same kolonije se finansira i štampanje kataloga i godišnja izložba učesnika kolonije “Deliblatski pesak". Sve to iziskuje vrlo skromnu organizaciju i kupovinu jeftinijeg materijala, objasnio je u svom obraćanju Dragan Đorđević, dok je Ivan Veličković izrazio zabrinutost koja se odnosi na potrebna sredstva za izložbene aktivnosti koje su takođe planirane za ovu godinu, a odnose se na primociju jubilarne 50. likovne kolonije koja će biti održana 2018. godine.Marketing

Najnovije vesti