Foto: Gradska uprava
Prijem za KUD „Stanko Paunović“ u Gradskoj upravi

PANČEVO: U planu veća ulaganja u amatersko stvaralaštvo

Izvor: 
Gradska uprava Pon, 03/10/2016 - 15:33

PANČEVO – U ponedeljak, 3. oktobra, član Gradskog veća zadužen za kulturu i omladinu Nemanja Rotar primio je predstavnike Kulturno-umetničkog društva „Stanko Paunović“ povodom postignutih uspeha dečijeg ansambla viših razreda – osvojenog prvog mesta na Muzičkom festivalu dece Vojvodine i prvog mesta na republičkom Festivalu dečjih folklornih ansambala u junu mesecu ove godine. Nemanja Rotar izrazio je zadovoljstvo zbog prilike da dočeka članove kulturno-umetničkog društva i čestitao im na dosadašnjim uspesima.

Reč je o zaista uspešnom udruženju koje već više decenija ostvaruje briljantne rezultate na polju amaterskog stvaralaštva, pre svega negovanja naše tradicije, kulture, baštine, igre i plesa sa ovog podneblja, što je veom značajno. I ove godine bili su vrlo aktivni, dobili su niz priznanja i nagrada, što je razlog da oni budu u Gradskoj kući, da ih ugostimo i poželimo im da nastave sa ovakvim impozantnim, vrednim i predanim radom. Naravno, to nije nikada uspeh samo jedne generacije ljudi, to je višedecenijska borba i želja da se jedan segment kao što je amatersko stvaralaštvo, precizno, folklor razvije i drži na ozbiljnom nivou, rekao je Rotar.

Foto: Gradska uprava
paunovic_3.jpg

Član Gradskog veća najavio je da je u planu da lokalna samouprava naredne godine, odvojeno od Konkursa za su/finansiranje projekata u kulturi, raspiše konkurs za amaterska udruženja, u cilju dodatnog podsticaja i pomoći amaterskom kulturnom i umetničkom stvaralaštvu.

Dejan Trifunović umetnički direktor KUD-a izjavio je:

– Ovo je jedan izuzetan rezultat i kontinuitet dugogodišnjeg i uspešnog rada. Ova generacija je izuzetno talentovana i ovaj rezultat to najbolje potvrđuje. Oni su na dečijoj Pokrajinskoj smotri osvojili prvo mesto sa maksimalnim brojem poena, što je prvi put u 55 godina dugoj istoriji festivala da je neka grupa dobila 100 poena. I na Republičkoj smotri su osvojili prvo mesto i to je šesta zlatna plaketa KUD-a „Stanko Paunović“.

Sekretar ovog društva, Snežana Živković Savin, zahvalila je na prijemu i podršci Grada kulturno-umetničkom društvu i naglasila da je na Pokrajinskom takmičenju učestvovao i dečiji ansambl nižih razreda i takođe osvojio zlatnu plaketu, što govori o kontinuiranom i dobrom radu sa decom.

Foto: Gradska uprava
paunovic_2.jpg


Marketing

Najnovije vesti