• PANČEVO: Vaučeri „Kulture na poklon“ slabo traženi, ali odustajanja nema

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Grad Pančevo je ove godine ponudio mladima koji postaju punoletni vaučere kao besplatne ulaznice za kulturne događaje. Iz budžeta izdvojeno je dva miliona dinara, a do sada realizovano 100 vaučera, što je sa prosečnom cenom ulaznice od 1.000 dinara – tek 100.000 dinara. Za 9 meseci  – 5 posto realizacije.

    – Suština ove akcije da ima rezultate na duge staze. Nećemo odustati. Znali smo i ranije da su istraživanja utvrdila da je u Pančevu 6 posto stanovništva zainteresovano za kulturne događaje. Sve što ostvarimo iznad tog procenta je uspeh. Procenjujemo da će ove godine ukupno biti realizovano 200 vaučera, ocenio je član Gradskog veća Nemanja Rotar.

    Potencijalno pravo na vaučer ima oko 1.500 mladih. Iskustvo za 100 do sada iskorišćenih je za pozorište i bioskop. Najviše u Kulturnom centru ali u Domu omladine.

    – Ove nedelje radili smo promociju vaučera u ekonomskoj, tehničkoj i mašinskoj školi. Posetićemo medicinsku, elektotehničku i poljoprivrednu. Grehota je da mladi ne iskoriste vaučere. Jesen je vreme kada počinje pozorišna sezona, preporučuje Nemanja Rotar.

    Posete školama biće iskorišćene da se sazna i kakav bi program mladi voleli da vide. Kako bi im se izašlo u susret. U međuvremenu uz samo lična dokumenta mladi koji ove godine pune 18 godina u kancelariji za mlade u zgradi gradske uprave mogu preuzeti svoj vaučer.

    Do sada je realizovano 100 vaučera putem akcije „Kultura na poklon“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vajari iz Pančeva u Galeriji Doma omladine u Beogradu

    Vajari sa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu iz Pančeva, studenti treće i četvrte godine, predstavljaju svoje radove. I to na 52. Izložbi crteža i skulptura malog formata u galeriji Doma […]