• PANČEVO: Večeras u Apolu koncert i prezentacija projekta „Music for human rights“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U petak, 14. oktobra, sa početkom u 21.00 sat, u Dvorani Apolo udruženje građana „Narandžasti“ organizuje završni koncet i prezentaciju međunarodnog omladinskog projekta „Music for human rights“.

    Na koncertu i prezentaciji projekta učestvovaće preko 50 mladih muzičara, fotografa, video editora i novinara iz Nemačke, Italije, Bosne i Hercegovine, Izraela, Portugala i Srbije, koji su se prethodnih 10 dana bavili temom poštovanja i zaštite ljudskih prava.

    Zadatak muzičara bio je da na kraju projekta kreiraju muziku koja će promovisati značaj poštovanja ljudskih prava, dok je zadatak mladih fotografa, video editora i novinara, bio da ceo projekta dokumentuju i učine dostupnim javnosti i na taj nači dodatno promovišu temu ljudskih prava.

    Na samom početku, u kratkom obraćanju, prezentovaće se deo projekta “MUSIC FOR HUMAN RIGHTS – Educational music tools to promote human rights among young people”, u okviru koga je razvijena metodologija, koja koristi muziku u cilju promovisanja značaja ljudskih prava među mladima.

    Prezentari će biti Martin Klajnfelder (Roter Baum, Berlin) i Jovan Samoilov (Narandžasti, Pančevo).

    – Specijalni gost večeri biće poznati  pančevački bend BAS I STEGA, naši veliki dugari i saradnici, i sami učesnici u ranijim fazam ovog projekta, navode „Narandžasti“.

    Partneri na projektu su Roter Baum(Berlin, Nemačka), Comala(Torino, Italija), Zdravo da ste(Banja Luka,BiH), Farra Fanfarra(Sintra, Portugal),Havat Hanoar(Jerusalim, Izrael) i Narandžasti(Pančevo,Srbija)

    Projekat je podržan od strane Erasmus i programa Evropske unije.

    U petak, 14. oktobra, sa početkom u 21.00 sat, u Dvorani Apolo udruženje građana „Narandžasti“ organizuje završni koncet i prezentaciju međunarodnog omladinskog projekta „Music for human rights“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]