• Pesničko veče u Narodnom muzeju Pančevo: Poezija na pravom mestu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Кnjiževno-muzički program pod nazivom „Poezija u muzeju” upriličen je sinoć organizaciji Muzičkog centra i Narodnog muzeja. Na taj način započet je projekat koji će se odvijati i narednih meseci, a prvi susret otvorio je bras orkestar „Pilići”, kada su mladi muzičari odsvirali nekoliko kompozicija pod dirigentskom palicom Danice Mladenović.

    Nakon toga sa po dve pesme predstavile su se pančevačke poete – Nataša Đukanov, Suzana Janković, Dragan Petković, Galina Vuksanović, Nada Ranković, Sanja Trnić, Milivoje Jovanović, Stojan Tomić, Boris Matijević, Aleksandar Marić, Antal Nađ, Dragoslav Latković i Miloš Diklić, kao i mlada pesnikinja iz Beograda – Marija Jovanović.

    Voditelj programa bio je Boris Matijević, koji je, uz Nadu Ranković, i najzaslužniji za realizaciju ovog događaja.

    Sledeće druženje pesnika zakazano je za 28. februar, a jedan od njih, Dragan Petković, istakao je da su ovakva okupljanja dobrodošla jer se tako afirmišu i kvalitetna poezija i dokazani autori.

    Ovaj skup održan je u jednoj od galerija Narodnog muzeja, pa je umetnički naboj pojačala aktuelna izložba Marvelovih strip junaka.

     

    Кnjiževno-muzički program pod nazivom Poezija u muzeju upriličen je sinoć organizaciji Muzičkog centra i Narodnog muzeja. Na taj način započet je projekat koji će se odvijati i narednih meseci, a prvi susret otvorio je bras orkestar „Pilići”, kada su mladi muzičari odsvirali nekoliko kompozicija pod dirigentskom palicom Danice Mladenović.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]