Tajna crne ruke premijera Foto: privatna arhiva
Kultura

Pet pančevačkih balerina igralo na premijeri mjuzikla „Tajna crne ruke"!

Pančevo, Čet, 13/10/2016 - 09:54
Aleksandar Stojković

Na velikoj sceni centra „Sava" u Beogradu, u nedelju je odigrana premijera mjuzikla „Tajna crne ruke". Songove za ovu predstavu napisao je Puriša Đorđević, režirao je Ljubiša Ristić, u koreografiji Nade Kokotović i saradnji Ivanke Lukateli, na muziku Davora Roka, Gabora Lenđela i Nevene Račić, u kostimima Doris Kristić i Zdravke Kulier i scenografiji Miodraga Tabačkog, Nedima Hadži Ahmetovića i Ane Nesimovske. Veliki ansambl predvodile su zvezde dramske, baletske i muzičke scene: Rada Đuričin, Ana Pavlović, Nataša Bekvalac, Dara Džokić, Bojana Stamenov, Tanja Bošković, Dušan Svilar, Svetozar Cvetković, Ana Kostovska, Vjera Mujović, Lazar Jovanov, Radoslav Rale Milenković, Novak Simić, Sonja Leštar, Nikola Marković, Nikola Ivačkov. Na sceni se pojavilo i pet mladih balerina iz Pančeva:  Blanka Pavela, Andrijana Živanov, Aleksandra Mrdić, Milica Milekić i Jovana Radosavljev. 

Razgovarali smo sa Aleksandrom Mrdić (16), učenicom trećeg razreda Srednje baletske škole „Dimitrije Parlić" iz Pančeva – jednom od balerina koje su igrale u mjuziklu.

Interesovalo nas je kako je uopšte došlo do toga da ih ekipa „Tajne crne ruke angažuje",

Dosta igrača je odustalo tokom proba, zbog povreda ili previše obaveza. Tako da je KPGT došao u kontakt sa profesorkom Natašom Todović i ona je preporučila nas pet. Krenule smo da radimo deset dana kasnije nego ostali igrači, ali smo se brzo uklopile i sam Ljubiša Ristić je pohvalio našu brzinu, rekla nam je Aleksandra.

 

Tajna crne ruke premijera
Foto: privatna arhiva
balet2.jpg

Koliko su probe bile naporne i kako ste uskladile obaveze u školi sa radom na mjuziklu?

Probe same po sebi i nisu bile mnogo naporne. Bilo je naporno rasporediti vreme i snagu, jer smo išle i u školu, pa i putovale do Beograda skoro svakog dana. Dosta smo i izostajale iz skole, tako da moramo i sve to da nadoknadimo. Naravno zahvaljujemo se direktorki Tatjani Krgi i svim profesorima koji su imali razumevanja za izostanke. 

A da li si imala tremu pred nastup?

– Trema se podrazumevala. Ipak je to prva moja predstava, prva premijera. I tu je bilo i pritiska, jer smo igrale na sceni sa glumcima koje smo imale prilike da viđamo samo na televiziji ili u pozorištu. 

Kakav je osećaj igrati pred toliko ljudi?

– Osećaj je neverovatan. Toliko ljudi, i tako jak aplauz na kraju su zaista nezaboravni. 

Radila si s Ljubišom Ristićem, kakva je saradnja bila?

– Ljubiša Ristić se ophodio prema nama baš lepo. Zvao nas je pančevačka mafija. Vrlo smo se zbližile sa njim. Otvoren je za zabavu i šalu, ali kada treba da se radi sve u detalj mora biti tačno, i tada nema smejanja kao van proba. Svakako veliko zadovoljstvo raditi sa takvim covekom. 

– Učestvovati u ovako velikom projektu smatram jako dobrim pocetkom za dalje saradnje sa KPGT-om, ulazak u mozda neke nove projekte sa novim ljudima, mada i da ostane samo na ovome vredi kao jedno veliko i nezaboravno iskustvo. Zaista treba da budemo ponosne i zahvalne na ovakvoj prilici, dodala je Aleksandra.

Našim mladim balerinama želimo još mnogo nastupa na velikim scenama širom zemlje, ali i sveta.

Posle premijere u Beogradu, ekipu mjuzikla „Tajna crne ruke" očekuje i predstava u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. U ekipi mjuzikla je još jedna Pančevka – Nevena Račić, koja je radila aranžmane, a takođe je igrala i u samoj predstavi. Razgovor s njom, pročitaćete tokom vikenda.

 MarketingNajnovije vesti